British Airways gaat weer naar Beijing2 min leestijd

British Airways B777-200 ©BA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na afwezigheid van drie jaar, vliegt British Airways weer naar de Chinese hoofdstad Beijing. De coronapandemie zorgde ervoor dat het land lange tijd gesloten was voor reizigers. Het was dan ook niet meer mogelijk om af te reizen naar China. China heeft inmiddels verschillende versoepelingen doorgevoerd waardoor het weer gemakkelijker is om naar het land te reizen.

Capaciteit British Airways

In april van dit jaar is British Airways weer gaan vliegen tussen Londen (LHR) en Shanghai (PVG). Ook concurrent Virgin Atlantic vliegt deze route vanuit Londen waardoor de capaciteit weer flink is toegenomen. Vanuit het Verenigd Koninkrijk was het nog niet mogelijk om met een directe vlucht te vliegen op Beijing, maar daar komt nu dus verandering in. British Airways voerde maandag 5 juni na lange tijd de vlucht weer uit. British Airways vliegt op Beijing Daxing (PKX), de nieuwste luchthaven in de stad. Hierdoor neemt de capaciteit naar China weer flink toe en dat is positief. Er zijn, mede vanwege de oorlog in Oekraïne, weinig vluchten tussen Europa en China. Dit zorgt er ook voor dat vluchten erg aan de prijs zijn.

Beijing Forbidden City
Foto: InsideFlyer – Marco

De luchthaven Beijing Daxing is de nieuwste en grootste luchthaven van China. Net voor het uitbreken van de coronapandemie werd de luchthaven geopend. De luchthaven ligt zo’n 30km ten zuiden van de hoofdstad. De bedoeling was dat in 2021 45 miljoen reizigers per jaar via de luchthaven zouden reizen. Dat is logischerwijs niet gehaald door het uitbreken van de pandemie en later ook door de oorlog in Oekraïne. Afgelopen jaar reisde er nog geen 11 miljoen reizigers naar de luchthaven, terwijl er in 2025 eigenlijk 75 miljoen reizigers per jaar via de nieuwe luchthaven zouden moeten reizen.

Grootste vliegveld Beijing Daxing geopend
Foto: Beijing Daxing

Heel veel maatschappijen vliegen nog op de andere luchthaven in de stad, namelijk Beijing Capital International Airport (PEK). Zo vliegt KLM dagelijks op deze bestemming met een triple seven. Ook China Eastern en Air France zijn actief op deze bestemming.

Route Londen – Beijing

De vluchten naar Beijing vanuit Londen zullen vier keer per weer door British Airways uitgevoerd worden. De heenvlucht naar Beijing zal vertrekken op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Deze vlucht heeft het vluchtnummer BA89 en vertrekt om 15.05 in Londen en arriveert om 09.35 de volgende dag in Beijing. Terugvluchten staan gepland op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Vluchten met vluchtnummer BA88 vertrekken om 11.20 vanuit Beijing en arriveren om 17.30 dezelfde dag in Londen. Vlieg je met British Airways naar Beijing vanuit Londen, dan vlieg je in de Boeing 777. Dit toestel is voorzien van de nieuwste Club Suite in een 1-2-1 configuratie.

De Club Suite in de Boeing 777 van British Airways. Foto: British Airways

Inspiratie nodig voor deze gave bestemming? Check onze bestemmingstips Beijing dan zeker!

Bron & Beeldmateriaal: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *