Na 2 jaar afwezigheid gaan Virgin & British Airways weer naar China3 min leestijd

Na 2 jaar afwezigheid gaan Virgin & British Airways weer naar China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu China de grenzen weer geopend heeft neemt na lange tijd ook het zakelijk verkeer weer toe. Onder meer KLM en Air France spelen hierop in met een verhoogde frequentie van vluchten. British Airways en Virgin maken nu ook bekend na lange afwezigheid weer naar China te gaan vliegen.

British Airways

De grootste van de twee uit Groot-Brittannië, British Airways, heeft aangekondigd na twee jaar weer te gaan vliegen naar China. Met het uitbreken van de coronapandemie in 2020 is de maatschappij vrij snel gestopt met het aanbieden van vluchten naar China, evenals concurrent Virgin Atlantic. China zat geheel op slot. Wilde je toch al naar het land afreizen, dan had je te maken met strenge inreisregels.

Met ingang van 23 april zal de eerste vlucht tussen Londen (LHR) en Shanghai Pudong International Airport (PVG) worden aangeboden. Deze vlucht zal dagelijks worden uitgevoerd door British Airways onder het vluchtnummer BA168 en BA169. Iets wat later zal de Britse maatschappij ook weer naar de Chinese hoofdstad vliegen. Hierbij zal de maatschappij kiezen voor het nieuwste vliegveld dat de stad kent, namelijk Beijing Daxing (PKX). Beijing Daxing werd daags voor het uitbreken van de coronapandemie in China geopend.

Vanaf 3 juni zal British Airways viermaal per week naar Beijing vliegen. De heenvlucht (BA89) vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Terugvluchten (BA88) vinden de dag later plaats. Naar Beijing zet British Airways de Boeing 777 in, terwijl naar Shanghai de Boeing 787 ingezet zal worden.

“We kunnen niet wachten om onze klanten weer te verwelkomen aan boord van onze vluchten vanuit Shanghai en Beijing. We weten dat ze ernaar uitkeken om herenigd te worden met familie en vrienden, om in het VK te komen studeren en om zaken tussen China en het VK te hervatten. British Airways heeft een ongelooflijk rijke geschiedenis van vliegen naar het vasteland van China, waarbij we de twee landen al meer dan 40 jaar met elkaar verbonden hebben. We kijken er dan ook naar uit om deze routes weer te hervatten.”

Noella Ferns, British Airways’ Head of Sales, Asia Pacific

Ook Virgin weer naar China

Op 1 mei 2023 heeft Virgin 859 niet gevlogen naar het Chinese Shanghai. Dit heeft dezelfde reden als de afwezigheid van British Airways in het land. De pandemie zorgde ervoor dat de maatschappij niet meer kon vliegen naar China. Met ingang van 1 mei is het gehele routenetwerk zoals Virgin dat had pre-corona weer hersteld.

Vanaf 1 mei zal de maatschappij weer dagelijks naar Shanghai Pudong vliegen, eveneens vanuit London Heathrow. Hierbij zal gebruik gemaakt gaan worden van de Boeing 787-9. Dit toestel is voorzien van drie cabines: Upper Class, Premium en Economy (Delight, Classic en Light).

Na 2 jaar afwezigheid gaan Virgin & British Airways weer naar China

Virgin Atlantic zal binnenkort volledig lid zijn van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Daarmee is het nog gemakkelijk om Virgin Points te sparen en uit te geven bij bijvoorbeeld China Eastern. De Chinese maatschappij is actief op vele vluchten vanuit Shanghai.

Reizen naar China

Ongeacht met welke maatschappij je gaat vliegen naar China, denk aan de inreisbenodigdheden. China vraagt niet om vaccinatiebewijs. Maar op dit moment ben je wel verplicht om een coronatest (PCR) van tevoren te doen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Rijksoverheid (www.wijsopreis.nl) of via de KLM Traveldoc. Als je coronatest geregeld is kun je dus weer zorgeloos reizen naar China. Virgin en British Airways zijn in ieder geval bijna klaar om je weer naar het schitterende China te brengen.

Bron & beeldmateriaal: British Airways & Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *