KLM start met de Community of Doctors on Board1 min leestijd

KLM Vertrouwd op reis ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft samen met Air France de Community of Doctors on Board opgericht. Wanneer een medisch noodgeval plaatsvindt tijdens een vlucht weet de bemanning hierdoor wie er eventueel kan helpen als arts.

KLM & Air France starten met Community of Doctors on Board

De bemanning van KLM en Air France is uiteraard getraind voor medische noodgevallen aan boord. Het kan echter een grote bijdrage leveren als er een dokter aan boord is die kan helpen. Wanneer een arts deel uitmaakt van de Community of Doctors on Board, dan weet de bemanning wie hij of zij kan benaderen wanneer er een medisch noodgeval aan boord is.

Indien je deelneemt aan de community dan ontvang je ook eenmalig 6.000 Flying Blue miles. Deze kun je bijvoorbeeld besteden aan een Promo Reward ticket. Daarnaast ontvang je een bedankje en informatie over het programma thuisgestuurd.

KLM Community of Doctors on Board

De luchtvaartmaatschappij regelt ook de aansprakelijkheidsverzekering als er hulp nodig is aan boord. Deze verzekering biedt een aanvullende dekking bovenop de verzekering die je mogelijk zelf al hebt. Indien de medische hulp noodzakelijk is, dan ontvang je ook extra Flying Blue miles of een voucher als dank.

Het inschrijven voor de Community of Doctors on Board kan via de website van de luchtvaartmaatschappij. Daar kun je het registratieformulier downloaden. Deze moet je samen met het BIG registratienummer of een bewijs van het diploma/certificaat mailen naar [email protected]. Alle voorwaarden van het programma kun je ook vinden op de pagina voor de Community of Doctors on Board.

KLM Economy Cabine

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Ik ken een arts die verscheiden malen assistentie heeft verleend bij medische noodgevallen aan boord, o.a. op een KLM vlucht. Van KLM hoorde hij achteraf helemaal niks, er kon zelfs geen simpel bedankje vanaf. Dit in tegenstelling tot andere maatschappijen. Deze arts staat vast te popelen om zich voor een schamele 6,000 miles aan te melden voor die Community of Doctors.

  2. Bert zegt

    Wij hebben van KLM een keer een fles champagne gekregen nadat mijn echtgenote (huisarts) hulp had verleend op een vlucht. Maar om jezelf hiertoe te verplichten (voor een inderdaad karige 6k Miles) gaat te ver. Misschien heb je in de lounge een glas wijn gedronken, daarna medisch handelen maakt je kwetsbaar voor tucht klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *