China Eastern stelt verhoging aantal vluchten naar Amsterdam uit2 min leestijd

china-eastern-airplane-980x600

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij China Eastern zal de komende periode het aantal vluchten tussen Shanghai en Amsterdam Airport Schiphol gaan verhogen. Oorspronkelijk stond de uitbreiding in het vluchtschema gepland voor eind deze maand, maar dat is nu uitgesteld.

China Eastern straks drie keer per week naar Shanghai

Met de start van de zomerdienstregeling op 26 maart 2023 was het plan van China Eastern om vier keer per week te gaan vliegen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Shanghai. Op dit moment zijn er twee vluchten per week tussen deze twee bestemmingen.

Als de zomerdienstregeling ingaat blijven de twee vluchten per week in stand. Vanaf 17 mei 2023 komt er een derde vlucht bij tot 27 oktober 2023. Het is op dit moment nog niet geheel duidelijk wat het plan is na eind oktober.

Op de route tussen Nederland en China wordt een Boeing 777-300ER ingezet. Dit toestel beschikt over 40 stoelen in Business Class die in een 1-2-1 opstelling staan. Deze stoelen kunnen volledig plat en elke passagier in deze cabine heeft dus direct toegang tot het gangpad. Aan boord zijn ook 62 Premium Economy stoelen in een 2-4-2 opstelling. Passagiers in Economy Class kunnen kiezen uit een stoel in een 3-4-3 opstelling. In totaal is er plaats voor 358 passagiers in de Boeing 777-300ER.

Flying Blue voordelen

Als je vliegt met China Eastern kun je ook gebruik maken van de Flying Blue (Elite) voordelen. Het aantal Flying Blue miles dat je ontvangt is afhankelijk van de boekingsklasse van je ticket. Je spaart dus niet op basis van de ticketprijs zoals bijvoorbeeld van toepassing is als je vliegt met KLM. Vlieg je met de Chinese luchtvaartmaatschappij dan kun je ook XP sparen. Deze punten tellen mee voor een eventuele status in het loyaliteitsprogramma.

KLM vliegt met ingang van de zomerdienstregeling ook rechtstreeks vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Shanghai. Lange tijd werden deze vluchten uitgevoerd met een tussenstop in Seoul, maar die komt dus vanaf morgen te vervallen.

Bron foto’s: ©ChinaEastern/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *