SkyTeam wint opnieuw ‘Alliantie van het jaar’3 min leestijd

Alliantie van het jaar 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met recent nog de opening van een nieuwe lounge in São Paulo en de toevoeging van Virgin Atlantic als nieuw SkyTeam lid, heeft deze alliantie zeker niet stil gezeten de laatste tijd. En dat wordt beloond! Zo wint SkyTeam opnieuw de prijs voor ‘Alliantie van het jaar’ tijdens de Air Transport Awards 2023.

‘Alliantie van het jaar’ 2023

Tijdens de Air Transport Awards dit jaar is de wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam opnieuw uitgeroepen tot ‘Alliantie van het jaar’ en dat is niet voor het eerst. Al twee keer eerder ontving SkyTeam deze felbegeerde titel. Ditmaal werd de prijs ontvangen tijdens de jaarlijkse awards die op zondag 19 maart in Montreal gehouden werden. De directeur-generaal van de Air Transport Organisation sprak vol lof over de prijswinnaar: ”SkyTeam hanteert een holistische benadering van wereldwijd reizen, waarbij de toewijding aan een naadloze klantervaring gepaard gaat met de zorg voor de planeet”.

Uiteraard had de CEO en algemeen directeur van SkyTeam, Patric Roux, zelf ook een aantal lovende woorden over de alliantie:

“In ons wereldwijde netwerk werken SkyTeam-mensen dag in, dag uit hard om een ​​meer naadloze klantervaring te bieden – van SkyPriority-luchthavendiensten tot nieuwe lounges in São Paulo en Santiago de Chile. En naast een focus op het transformeren van de reiservaring door middel van technologie, werken we eraan om het reizen van klanten met SkyTeam duurzamer te maken door middel van de Sustainable Flight Challenge, die nieuwe innovaties en manieren van werken stimuleert om een ​​groenere toekomst voor onze branche te creëren.”

Nieuwe SkyTeam / Global Lounge Network lounge São Paulo (Bron: SkyTeam)

Het Skyteam

Als we het dan over het SkyTeam hebben, over wie hebben we het dan eigenlijk? De meeste reizigers zullen het logo vast wel eens gezien hebben naast de naam van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Het is namelijk een alliantie van in totaal negentien luchtvaartmaatschappijen. Hier horen onder andere KLM, Delta Airlines, Air Europa en China Airlines bij. De complete ledenlijst kan je terugvinden op de website van SkyTeam.

 

SkyTeam members 2022
Vliegtuigmaatschappijen die onderdeel zijn van SkyTeam (bron: SkyTeam).

Het is een wereldwijde samenwerking om miljoenen passagiers via een uitgebreid netwerk met elkaar te verbinden. Een uniforme servicekwaliteit, gemakkelijke doorverbindingen en het erkennen van een onderling frequent flyer programma worden ingezet als belangrijke middelen hiervoor. De laatste twee nieuwe lounges die op touw zijn gezet in Santiago de Chile en São Paulo zijn hier een goed voorbeeld van. De slogan ‘Caring more about you’ komt dan ook goed van pas.

De Sustainable Flight Challenge

SkyTeam wil elke reis zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarnaast ligt de focus op technologie en duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is de Sustainable Flight Challenge. Deze challenge werd vorig jaar mei gelanceerd. Het is een eerste initiatief om wereldwijde luchtvaartmaatschappijen samen te brengen in een gezamenlijke missie om vliegen duurzamer te maken. Afgelopen mei schreven we al over deze challenge.

Gekeken naar de afgelopen prestaties kunnen we nog veel gaan verwachten van de op een na grootste alliantie ter wereld. Namens InsideFlyer feliciteren we het SkyTeam van harte met deze nieuwe erkenning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *