Nieuwe SkyTeam Lounge in Santiago geopend2 min leestijd

Impressie van de nieuwe SkyTeam lounge in Santiago (Bron: SkyTeam)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week is de nieuwste SkyTeam lounge geopend op de internationale luchthaven van Santiago in Chili. De opening werd al diverse malen uitgesteld, maar vanaf nu kunnen in aanmerking komende reizigers gebruikmaken van de eerste SkyTeam lounge in Zuid-Amerika.

Nieuwe SkyTeam Lounge in Santiago

SkyTeam opende deze week de deuren van haar lounge in Santiago, de eerste SkyTeam lounge in Zuid-Amerika. De lounge is gevestigd op de eerste verdieping van de nieuwe Terminal 2 van de internationale luchthaven van Santiago de Chile (SCL). Gasten kunnen terecht vanaf drie uur voor het vertrek van de eerste SkyTeam vlucht. De lounge sluit na het vertrek van de laatste SkyTeam vlucht.

De SkyTeam Lounge van 757 vierkante meter biedt toegang aan SkyTeam Elite Plus leden en First en Business Class passagiers die met een member airline vliegen. Voor Santiago zijn dat naast KLM en Air France ook Aerolineas Argentinas, Aeromexico en Delta.

De lounge is voorzien van de herkenbare SkyTeam inrichting die je ook elders in de wereld ziet. Echter, er zijn ook gedacht aan het Chileense erfgoed in de inrichting en de maaltijden. Zo kun je in de lounge bijvoorbeeld verse empanadas krijgen. Vanuit de lounge heb je ook een prachtig uitzicht op het Andesgebergte. Voor een virtuele tour kun je hier terecht.

LATAM is overigens een belangrijke speler op het vliegveld van Santiago. Volgens de luchthaven is 82% van commerciële verkeer verbonden aan LATAM. KLM vliegt zes keer per week op Santiago. Hiervoor wordt op het moment veelal de Boeing 787-9 Dreamliner ingezet.

Deze diashow vereist JavaScript.

SkyTeam alliantie

Luchtvaartalliantie SkyTeam is een samenwerkingsverband van een grote groep airlines. Denk bijvoorbeeld aan KLM, Air France, Delta, Air Europa, Garuda Indonesia en China Airlines. In totaal zijn er negentien leden. De member airlines werken samen op het gebied van bijvoorbeeld codeshare en het loyalty programma. Zo zijn doorgaans de voordelen van elite statussen geldig bij alle maatschappijen binnen de alliantie. Vlieg je als Flying Blue Gold of Platinum deelnemer bijvoorbeeld Economy van Amsterdam naar New York JFK met Delta. Dan kun je in op Schiphol gebruikmaken van de KLM Crown Lounge, maar in New York mag je ook de Delta lounges bezoeken.

SkyTeam heeft eigen lounges in onder meer Dubai, Vancouver en Istanbul. De SkyTeam lounge in Sydney wordt op het moment vernieuwd en de verwachting is dat deze dit jaar nog heropend.

Bron afbeeldingen: SkyTeam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *