KLM biedt 16 nieuwe Indiase bestemmingen aan met IndiGo2 min leestijd

KLM Indigo ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft een codeshare overeenkomst gesloten met het Indiase IndiGo. Deze samenwerking werd eind vorig jaar aangekondigd, maar is vanaf nu actief.

Vanaf dinsdag 16 mei vliegt KLM ook zelf weer naar Bangalore. Deze bestemming was ruim twee jaar geschrapt vanwege het Coronavirus. Naast Bangalore vliegt de luchtvaartmaatschappij ook zelf naar Mumbai en Delhi.

KLM biedt 16 Indiase bestemmingen aan

Door deze samenwerking met IndiGo zijn er zestien nieuwe bestemmingen bereikbaar in India. Passagiers kunnen hierdoor makkelijk overstappen op het uitgebreide binnenlandse netwerk. Hierdoor zijn bijvoorbeeld Jaipur, Goa, Channai en Hyderabad makkelijk bereikbaar.

Pieter Elbers, president-directeur en CEO KLM, is bij met de overeenkomst:

We zijn erg blij dat we deze nieuwe overeenkomst met IndiGo hebben kunnen sluiten. Nu de wereld weer opent kunnen we onze klanten samen met IndiGo meer zakelijke en vakantiebestemmingen aanbieden op de grote en belangrijke Indiase markt. Dankzij deze partnernetwerken verbinden we de wereld verder. De overeenkomst is een belangrijke stap voor beide luchtvaartmaatschappijen op de weg naar verder herstel. In IndiGo hebben we een succesvolle partner gevonden die beschikt over een moderne vloot en net als KLM veel prijzen heeft gewonnen op het gebied van klanttevredenheid.

Passagiers van IndiGo kunnen door de samenwerking ook vliegen naar een aantal bestemmingen met KLM. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse vluchten beschikbaar naar bestemmingen in de Verenigde Staten.

Vroeger werkte Air France-KLM ook samen met het Indiase Jet Airways. Hierdoor hadden reizigers een groot aanbod aan bestemmingen in deze regio. Ook vloog Jet Airways enige tijd van Amsterdam naar India. Deze luchtvaartmaatschappij is helaas failliet gegaan.

Over IndiGo

IndiGo is een Indiase low-cost maatschappij en heeft haar grootste hub in Delhi. De luchtvaartmaatschappij is de grootse op de Indiase binnenlandse markt, maar vliegt ook naar een aantal buitenlandse bestemmingen. Op dit moment bestaat de vloot uit meer dan 250 toestellen, verdeeld over de ATR42/72, A320 en A321.

KLM Interactieve Covid-19 kaart

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *