Review: Ibis Styles Madrid Las Ventas6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder las je op op InsideFlyer al een review over het Novotel Madrid Las Ventas. Het hotel is vlakbij de metro gelegen en is een handige uitvalsbasis om de stad Madrid te bezoeken. In iets meer dan tien minuten ben je op de luchthaven. In hetzelfde gebouw als het Novotel is ook het Ibis Styles Madrid Las Ventas gevestigd. In deze review lees je meer over het Ibis Styles Madrid Las Ventas.

Locatie

Het Ibis Styles Madrid City Las Ventas ligt ten noord-oosten van de stad, niet ver van het vliegveld (Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport). In hetzelfde gebouw is ook het Novotel gevestigd, de meeste faciliteiten zijn dan ook gedeeld. Het hotel ligt naast de M30 snelweg die zowel naar de stad als het vliegveld leidt. Met de taxi ben je in tien minuten van het vliegveld bij het hotel. Dit kost je doorgaans minder dan € 10.

Novotel & Ibis Styles Madrid Las Ventas

Vanaf het hotel is het iets meer dan een kwartier wandelen naar metrostation Ventas. Hier vertrekken zowel lijn 2 als lijn 5 richting het centrum van de stad. Een ritje met de metro is dan nog een klein half uur. Je kunt ook naar een ander metrostation wandelen, die is iets dichterbij. Je neemt bij metrostation Parque de las Avenidas lijn 7 naar het centrum. Het hotel ligt dus niet erg centraal in de stad, maar je kunt wel gemakkelijk in de stad komen.

Vanuit het hotel wandel je over een brug naar de andere kant van de snelweg, de wijk La Guindalera. Hier vind je onder meer de Arena van Las Ventas en het eerder genoemde metrostation.

Aankomst

Wat later in de avond arriveer ik met vier anderen in het hotel. Vanwege de beperkte beschikbaarheid overnacht ik eerst twee nachten in het Novotel in de suite van het hotel. Na twee nachten wijzig ik van hotel en overnacht ik in het Ibis Styles Madrid Las Ventas, waarover je meer leest in deze review. Na twee goede nachten kan ik gemakkelijk omwisselen van kamer. De bagage mag ik laten staan op de kamer en zodra de kamer in het Ibis Styles gereed is brengt het personeel van het hotel de bagage naar de nieuwe kamer. Erg prettig dat men hierover meedacht.

Receptie van het Novotel & Ibis Styles

Na een dag in Madrid arriveer halverwege de avond in het hotel. Ik kan de nieuwe kamerkaart ophalen en kan de nieuwe kamer betreden. Ik boekte twee verschillende kamers i.v.m. de grootte van de groep. Namelijk een Superior kamer en een Superior kamer met lounge. Inclusief ontbijt kostte dit verblijf €308 voor vijf personen.

Op ons YouTube kanaal vind je het bijbehorende filmpje over de Review van het Novotel Madrid City Las Ventas. En hier ook van het Ibis Styles Madrid City Las Ventas, gevestigd op dezelfde locatie.

De Superior Kamer

Deze kamer heeft een grootte van ongeveer 25 m2. Bij binnenkomst tref je een kast met schuifdeuren aan. Hier kun je de nodige kleding en bagage gemakkelijk plaatsen. Wanneer je de deur openschuift gaat er automatisch een lampje aan.

Er is ook een bagagerekje naast de kast. Loop je door dan kom je in de slaapkamer uit.

Hier staat een stevig en comfortabel tweepersoonsbed. Er zijn een aantal kussens aanwezig en een fijn dekbed. Rondom het bed zijn bedlampjes aanwezig die gemakkelijk te bedienen zijn, evenals overige verlichting in de kamer. Onder de lampjes hangen plankjes waar je bijvoorbeeld een boek op kunt leggen.

De Superior kamer is sfeervol door de verschillende kleuren die gebruikt zijn. Er is een sofabank aanwezig en tegenover het bed vind je een bureautje. Hier staat een lekkere welkomstsnack klaar. Ook vind je hier een telefoon en waterkoker. Boven het bureau tref je een tv die voorzien is van lokale en internationale zenders.

De badkamer

Wandel je terug naar de gang dan kun je naar de badkamer. Deze is voorzien van een prima wastafel, inloopdouche met handdouche, en je vindt er een toilet. Het geheel is niet heel ruim, maar voorzien van alle gemakken. Zo zijn er flacons met zeep en hangen er handdoeken en douchemat.

De Superior Kamer met lounge

Deze kamer is een stuk ruimer dan bovengenoemde kamer, namelijk 35m2. Bij binnenkomst kom je eerst langs een kledingrek en een aparte ‘badkamer’, waarover later meer. Hierna stap je in de ‘lounge’, een gezellige woonkamer. Hier staat een ronde tafel met enkele stoelen.

Aan de kant van de wand is een grote kast aanwezig. Hier kun je bagage en kleding in kwijt. Verder in de lounge is een sofabank aanwezig. Toen ik hier verbleef was deze gereedgemaakt als bed. Op dit bed kunnen gemakkelijk twee personen slapen.

Tussen de lounge en het slaapvertrek is een wand geplaatst. Aan beide zijdes van de wand tref je een tv. Aan een zijde is er een koffiehoekje met koelkast aanwezig. In het koffiehoekje staat een Nespresso-apparaat en waterkoker. Inbegrepen in de kamerprijs is de minibar, voorzien van bier, water, cola en enkele snacks.

Verblijf je in het Novotel dan is de wand geheel tot het plafond doorgetrokken en worden de twee vertrekken gescheiden door een deur en muur. In deze Ibis Styles kamer is dat niet het geval. Er is dus ook iets minder privacy. Verder is de kamer nagenoeg ‘identiek’.

Aan de andere kant van de wand kom je dus in het slaapvertrek. Hier staat een groot tweepersoonsbed. Eveneens comfortabel, voorzien van verschillende kussens en een fijn dekbed. De ruimte is verder hetzelfde als de Superior kamer, uitgezonderd op de twee fauteuils die er in de ruimte staan.

Helaas is in de kamer de airco afgesteld op een minimumtemperatuur. In de nacht kan het dus best warm zijn, het is dan ook fijn dat de ramen open kunnen en er op die manier iets meer frisse lucht naar binnen kan.

De badkamer

In deze kamer zijn twee badkamers aanwezig. De eerste tref je aan bij binnenkomst. Hier is een toilet en een wastafel aanwezig.

Zeep is in een flacon aanwezig en er zijn handdoeken. Tevens is er een zeer grote badkamer aanwezig die te bereiken is vanuit het slaapvertrek. Deze badkamer is voorzien van een toilet, een dubbele wastafel en een ruime inloopdouche.

Ook hier zijn de nodige handdoeken aanwezig, evenals flacons met zeep. Boven de wastafels hangt een grote spiegel en er is een föhn aanwezig. Het is fijn dat deze badkamer ruim is.

Faciliteiten Ibis Styles Madrid Las Ventas

In het Ibis Styles Madrid Las Ventas kun je gebruikmaken van dezelfde faciliteiten als in het Novotel. Meer over deze faciliteiten lees je in dit artikel.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Voordelen

- Vlakbij de luchthaven van Madrid
- Hippe en moderne kamers voorzien van alle gemakken
- De Superior Kamer met lounge is handig als je met vier volwassenen reist

Nadelen

- Hotel ligt iets verder weg van de stad
- De Superior Kamer (zonder lounge) is niet heel groot
-

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles Madrid Las Ventas is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Madrid. Vanuit het vliegveld ben je er zo, terwijl de stad iets verder weg is. De kamers zijn modern en van alle gemakken voorzien. De Superior Kamer met Lounge biedt veel comfort en is vooral handig als je met vier personen reist.

6 min leestijd">
3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *