Nieuw toegangsbeleid Delta Sky Club3 min leestijd

Delta past toegangsvereisten Delta Sky Club Lounge aan – Geen veranderingen voor Flying Blue leden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alweer in mei van dit jaar kondigde Delta aan dat het toegangsbeleid voor de Delta Sky Club zou worden aangepast. Dit zorgde voor veel reacties van de loyale klanten. Als reactie hierop draait Delta Air Lines nu enkele wijzigingen terug. In dit artikel lees je meer over de wijzigingen omtrent het toegangsbeleid van de Delta Sky Clubs.

Delta Sky Club

Vlieg je met Delta, KLM, Air France of een andere SkyTeam partner dan is het mogelijk dat je toegang hebt tot een van de vele Delta Sky Club lounges. Dit heeft te maken met je soort vliegticket (Business of First Class), je een SkyTeam Elite Plus status hebt of bijvoorbeeld de American Express Platinum of Centurion in je bezit hebt.

Review: Delta Sky Club Lounge Los Angeles Terminal 3 Mezzanine Level
Delta Sky Club Lounge Los Angeles Terminal 3 Mezzanine Level

In de Verenigde Staten zijn op vele luchthavens Delta Sky Clubs te vinden. Zo opende onlangs de nieuwe Los Angeles Sky Club in Terminal 3. Verder worden verschillende lounges vernieuwd of uitgebreid. Over het algemeen zijn de Sky Clubs van Delta modern ingericht, zijn er veel functionaliteiten en is er een ruim aanbod van eten en drinken.

Tijdsrestrictie

Delta voegde onlangs een tijdsrestrictie toe aan het toegangsbeleid van de Sky Club. Zo hebben reizigers met toegang tot de lounge alleen toegang als de vlucht binnen drie uur vertrekt. Vertrekt je vlucht niet binnen de drie uur, dan heb je geen toegang tot de lounge. Er zijn wel enkele uitzonderingen:

  • Overstappende reizigers kunnen de lounge op elk moment bezoeken.
  • Is je vlucht vertraagd, dan blijft de oorspronkelijke vertrektijd het moment vanaf waar de drie uur gelden.
  • Reizigers in het bezit van een Delta 360 status of American Express Centurion kaart kunnen te allen tijde de Delta Sky Club bezoeken.
Review - Delta Sky Lounge San Francisco Terminal 1 nabij Gate C3
Delta Sky Lounge San Francisco Terminal 1 nabij Gate C3

Toegang bij arriverende vlucht

Soms is het mogelijk om lounges te bezoeken wanneer je arriveert op je bestemmingen. Ben je een premium reiziger of ben je bijvoorbeeld in het bezig van een elite status van Flying Blue, dan kun je na een vlucht met Air France, KLM of bijvoorbeeld Delta, gebruikmaken van de KLM Crown Lounges op Amsterdam Airport Schiphol.

KLM Non-Schengen
KLM Crown Lounge | Non-Schengen | Lounge 52

Ook bij Delta hanteerde men deze regels. In de eerdere publicaties van het toegangsbeleid voor de Delta Sky Club wilde men dit wijzigen. Arriverende reizigers hadden in het nieuwe beleid dan ook geen toegang meer tot lounges. Door de vele feedback van reizigers heeft Delta dit gedeelte in het toegangsbeleid teruggedraaid. Het blijft dus mogelijk om de Delta Sky Club te bezoeken wanneer je arriveert op de luchthaven en in het bezit bent van een First of Business Classticket, Delta Medallion member of een Delta Sky Club member bent. SkyTeam Elite plus leden hebben helaas geen toegang tot de lounge wanneer je arriveert op je bestemming, maar enkel als je overstapt op een volgende vlucht.

Het gehele toegangsbeleid van de Delta Sky Club lounges kun je hier teruglezen. Het aangepaste toegangsbeleid gaat in vanaf 1 juni 2022.

Bron: Delta Air Lines

Reacties

  1. Jack zegt

    Een toevoeging: Met een centurion kaart krijg je ook toegang tot een delta lounge als je arriveert op de bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *