Vanaf 2 maart is Virgin Atlantic volledig SkyTeam lid1 min leestijd

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Virgin Atlantic kondigde in september 2022 aan lid te worden van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Details en exacte datum van toetreding waren op dat moment nog niet duidelijk. Inmiddels is duidelijk dat Virgin lid zal worden van het SkyTeam vanaf 2 maart 2023.

Luchtvaartalliantie SkyTeam

Wereldwijd kennen we drie grote luchtvaartallianties, waarvan SkyTeam er een is. Lid van deze alliantie zijn onder andere Air France, Delta, KLM en Korean Air. Door de samenwerking van de maatschappijen die in deze alliantie actief zijn, kunnen reizigers verschillende voordelen ontvangen. Dit is ook afhankelijk van de status die je bij het loyaliteitsprogramma van een van deze airlines hebt.

Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam
Eerdere aankondiging van toetreding tot het SkyTeam.

In een interview met The Points Guy heeft CEO Shai Weiss laten dat Virgin vanaf 2 maart volledig lid zal zijn van het SkyTeam.

Virgin Atlantic & SkyTeam

Met 39 vliegtuigen vliegt Virgin Atlantic naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten, Afrika, Zuid-Azië en het Caribisch gebied. Virgin vliegt naar deze bestemmingen vanuit Londen (LHR) of Manchester (MAN).

Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam
Bestemmingen Virgin Atlantic.

Met de volledige toetreding tot het SkyTeam kunnen reizigers met een elite status bij Virgin Atlantic gebruikmaken van verschillende voordelen. Zoals verwacht zullen Virgin Atlantic Silver Card-leden erkend worden als SkyTeam Elite leden. Virgin Gold-card leden worden erkend als Elite Plus leden bij SkyTeam.

Vanaf 2 maart kunnen reizigers met een elite status bij een van de andere partners uit het SkyTeam dus ook gebruikmaken van de voordelen bij Virgin. De verwachting is ook dat dit zal gaan gelden voor het gebruik van de Clubhouses. Op dit moment is dit enkel mogelijk met bijvoorbeeld een Flying Blue Gold of Platinum status als je ook vliegt met Virgin Atlantic.

Bron: TPG & beeldmateriaal: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *