SkyTeam en Global Lounge Network openen eerste lounge in São Paulo2 min leestijd

Nieuwe SkyTeam / Global Lounge Network lounge São Paulo (Bron: SkyTeam)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartalliantie SkyTeam en Global Lounge Network hebben hun eerste gezamenlijk lounge geopend in het Braziliaanse São Paulo. De lounge op Terminal 2 van São Paulo-Guarulhos International Airport is 24/7 geopend. SkyTeam Elite Plus en Business Class reizigers van Aeromexico en Air Europa hebben gratis toegang. Eerder werkten beide organisaties als samen voor de opening van de lounges in Vancouver, Istanbul en recentelijk Santiago.

Nieuwe airport lounge São Paulo

SkyTeam en Global Lounge Network zijn samen opgetrokken om een nieuwe lounge op de internationale luchthaven van São Paulo te openen. De lounge is 700 m2 groot en biedt ruimte aan 180 gasten. Bij de bouw zijn voornamelijk hernieuwbare materialen gebruikt. Ook zijn er waterbesparende en energiezuinige technieken toegepast.

Gasten kunnen genieten van een a la carte menu geïnspireerde op de Braziliaanse keuken. Ook is er een barista bar met verse koffie. Daarnaast is er een buffet met warme en koude gerechten. En qua dranken is er keuze uit prosecco en rode en witte wijn, bier, sterke drank en frisdrank.

De lounge is toegankelijk voor Business Class passagiers van Aeromexico en Air Europa en SkyTeam Elite Plus deelnemers.

SkyTeam en Global Lounge Network

Wereldwijd zijn er meer dan 750 lounges waar SkyTeam Elite Plus leden toegang toe hebben, ongeacht hun reisklasse. Het vliegen met een SkyTeam maatschappij is dan wel een voorwaarde voor toegang. Reizigers die in First en Business Class van een SkyTeam airline vliegen hebben uiteraard ook toegang. SkyTeam heeft echter zelf ook enkele lounges. Deze zijn gevestigd op de luchthavens van Istanbul (IST), Vancouver (YVR), Dubai (DXB), Sydney (SYD) en Santiago de Chili (SCL). Voorheen waren er ook SkyTeam lounges in onder meer Hong Kong, Beijing en Londen, maar deze zijn op het moment gesloten.

Het Global Lounge Network is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en uitbaten van airport lounges. Het is nu voor het eerst dat SkyTeam en Global Lounge Network samenwerken om een nieuwe lounge in Brazilië te openen.

Bron foto’s: SkyTeam / Global Lounge Network

Reacties

  1. van der Kolk zegt

    Ik ben toevallig net deze week in São Paulo en vlieg vandaag terug. Helaas wordt deze nieuwe lounge niet gebruikt voor de vluchten van KLM en Air France vanavond. Voor de pandemie was de lounge in São Paulo in terminal 3 best ok. Ik zit nu in de W Premiere Lounge die nogal tegenvalt. Het is ongeveer het niveau van de lounge in Hannover. Ik hoop dat KLM en Air France voor een betere lounge kunnen zorgen in São Paulo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *