Review: SkyTeam Lounge Vancouver – Canada5 min leestijd

Review: SkyTeam Lounge Vancouver - Canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SkyTeam heeft wereldwijd zelf ook een aantal lounges, waaronder in Vancouver. Tijdens onze reis naar Vancouver en Vancouver Island bezochten we op de terugweg deze lounge. Met de Flying Blue Platinum status, wat gelijkstaat aan SkyTeam Elite Plus, is toegang tot deze lounge inbegrepen in het vliegticket. Meer over andere SkyTeam lounges lees je hier.

Vancouver International Airport

De internationale luchthaven van Vancouver (YVR) ligt ten zuiden van de stad. Het vliegveld is zeer gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer. Er is namelijk een directe metrolijn van Vancouver International Airport naar het stadscentrum. Het is eventueel ook mogelijk om met een taxi naar de stad te reizen, maar afhankelijk van het verkeer zal je hier zeker langer over doen dan met de metro. Een kaart voor de Canada Line koop je op het station ‘YVR Airport’, dat gemakkelijk (overdekt) bereikbaar is vanuit het vliegveld.

Omdat Vancouver de grootste stad aan de westkust van Canada is wordt de luchthaven door veel grote airlines bediend. Naast bijvoorbeeld Air Canada, Delta, United en American Airlines vliegen ook Air France, KLM en British Airways op Vancouver. Sommige airlines, zoals KLM, maken een tussenstop in bijvoorbeeld Calgary (YYC).

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van de SkyTeam Lounge Vancouver Airport. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Toegang SkyTeam Lounge Vancouver

Uiteraard komt in de review van de SkyTeam Lounge Vancouver ook het toegangsbeleid aan bod. Reizigers met een SkyTeam Elite Plus status hebben standaard gratis toegang tot alle SkyTeam lounges wereldwijd. Zij mogen ook een gast meenemen. Passagiers met een Business Class of eventueel First Class ticket die reizen met een SkyTeam airline krijgen ook toegang tot deze lounge. Toegang geldt alleen bij vertrek en transfer, niet bij aankomst.

Alhoewel dat zeker niet voor alle lounges geldt is het voor deze lounge mogelijk om toegang te kopen. Dit kan vooraf online of ter plekke online via een QR-code. Wanneer je als SkyTeam Elite (Plus) deelnemer extra gasten mee wil nemen krijg je korting op de toegangsprijs van $ 38. De gast(en) moet(en) ook op een SkyTeam ticket vliegen. De lounge is ook te bezoeken voor geselecteerde leden van Priority Pass, Lounge Key en LoungeClub.

De ingang van de SkyTeam Lounge Vancouver is te vinden in Concourse D, vlakbij Gate 53. De lounge is dagelijks geopend vanaf 7.30 uur. De lounge sluit normaal om 23.30 uur. Op maandagen is de lounge langer open, namelijk tot 1.00 uur ‘s nachts. Op woensdag is de lounge gesloten tussen 14.30 en 17.30 uur.

Ontvangst SkyTeam Lounge Vancouver

De ingang van de lounge is gemakkelijk te vinden. Ten tijde van mijn bezoek is het Halloween en in Noord-Amerika wordt hier veel aandacht aan besteed. De ontvangstbalie is dan ook versierd met spinnenwebben en vrolijke pompoenen met gezichten. Elke gast mag ook iets pakken uit de  Halloween snoepmand. Leuk dat hier zo aandacht aan besteed wordt.

Review: SkyTeam Lounge Vancouver - Canada

Deze keer neem ik twee gasten mee. Eén gast mag gratis mee, voor de andere gast moet ik wel betalen. Maar als Flying Blue Platinum lid, wat gelijk staat aan SkyTeam Elite Plus, krijg ik wel een flinke korting. De betaling gaat online via een QR-code. Deze voldoe ik met mijn American Express kaart. Als alles geregeld is krijgen we nog een kort uitleg en mogen we naar binnen. De medewerksters bij de balie zijn erg vriendelijk en behulpzaam. We nemen de lift naar boven.

Het is meteen duidelijk dat het deze avond aardig druk is in de lounge. Een plaatsje vinden voor drie personen is niet makkelijk, het wordt dan ook een zitplaats achterin de lounge aan de bar.

Faciliteiten SkyTeam Lounge Vancouver

Bij binnenkomst neem je dus de lift naar boven. Vervolgens stap je de lounge binnen. Aan de rechterkant zijn normaal kranten en magazines beschikbaar, maar deze zijn nu allemaal digitaal. Verderop vind je links meteen al enkele stoelen en tafels aan de glazen wand, maar dan zit je wel wat verder weg van bijvoorbeeld het buffet en de toiletten. Rechts is een soort inham waar je kun zitten om te werken met bijvoorbeeld je laptop.

Als je verder doorloopt volgt aan de rechterkant de wijnbar, maar deze was op het moment van bezoek niet geopend. Na de wijnbar volgt het eerste zitgedeelte.

Middels een ‘brug’ kun je het tweede zitgedeelte bereiken. Hier is ook het buffet te vinden.

Helemaal achterin zijn de toiletten en douches gesitueerd. Bij het gangetje naar de toiletten en douches is op de wand een collectie lijsten met alle logo’s van de SkyTeam leden aangebracht. De toiletten en douches zien er netjes uit, maar zijn qua amenities redelijk basic.

In de lounge is gratis WiFi aanwezig. Je kunt zowel verbinding met de internetverbinding van het vliegveld zelf als die van de lounge. Dat gaat gemakkelijk en de verbinding is stabiel.

SkyTeam heeft van haar lounges een virtuele tour gemaakt. De virtuele tour van de SkyTeam Lounge in Vancouver kun je hier bekijken.

Eten en drinken

Achterin de lounge zijn een bar, klein zelfbedieningsbuffet en live cooking station te vinden. Ik benoem bewust een ‘klein’ zelfbedieningsbuffet omdat de meeste dranken en gerechten op bestelling worden gemaakt. Bij dit buffet kun je zelf salade opscheppen en er zijn ook twee kleine desserts. Bij de bar is een menu waar je uit kunt kiezen voor de maaltijden. Na bestelling maakt een medewerker dit voor je klaar. Dat geldt ook voor de meeste dranken. Er is redelijk wat keuze, van salade, soepen tot wokgerechten. Afhankelijk van de tijd van de dag is er wat variatie.

Het aanbod van dranken is redelijk uitgebreid. Je kunt namelijk kiezen uit bier, wijn en verschillende soorten sterke drank. En uiteraard ook diverse frisdranken, verse koffie en thee. Water kun je zelf inschenken. Nootjes, chips en pretzels kun je ook zelf pakken.

Service

De service is erg goed te noemen. De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. De lounge wordt steeds erg goed schoongehouden, ook op de momenten waarop het wat drukker was. Het feit dat nagenoeg al het eten en drinken voor je wordt klaargemaakt draagt ook wel bij aan de service. Alhoewel daardoor af en toe wel een rij bij het buffet stond.

Foto’s: InsideFlyer – Christian

Reacties

  1. Marco Wierda zegt

    Ik heb deze lounge bezocht op 14 juli 2022 maar vanwege de toen nog geldende corona maatregelen was de keuze in eten en beleving wat minder dan de vorige keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *