China Eastern verhoogt het aantal vluchten naar Shanghai vanaf Amsterdam2 min leestijd

china-eastern-airplane-980x600

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij China Eastern zal vanaf maart het aantal vluchten tussen Shanghai en Amsterdam Airport Schiphol verhogen. Op dit moment is er één vlucht per week op deze route die in 2016 is gestart.

China Eastern vier keer per week naar Shanghai

Met de start van de zomerdienstregeling op 26 maart 2023 wil China Eastern vier keer per week gaan vliegen tussen Amsterdam en Shanghai. Deze vluchten worden uitgevoerd volgens dit schema:

  • MU772 vertrekt om 11.55 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 05.10 uur lokale tijd aan in Shanghai (PVG)
  • MU771 vertrekt om 00.40 uur lokale tijd uit Shanghai en komt om 06.35 uur aan in Amsterdam

De vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Op de route wordt een Boeing 777-300ER ingezet. Dit toestel beschikt over 40 stoelen in Business Class. Deze staan in een 1-2-1 opstelling en kunnen volledig plat. Aan boord zijn ook 62 Premium Economy stoelen in een 2-4-2 opstelling. Passagiers in Economy Class kunnen kiezen uit een stoel in een 3-4-3 opstelling. In totaal is er plaats voor 358 passagiers in de B777-300ER.

Als je Shanghai bezoekt dan zijn er vele bezienswaardigheden in de stad. Zo kun je de Skyline bekijken, de oude binnenstad bezoeken of een kijkje nemen bij de Wereldtentoonstelling uit 2010. Het openbaar vervoer in de stad is makkelijk te gebruiken en relatief goedkoop.

Flying Blue en KLM

Als je vliegt met China Eastern kun je ook gebruik maken van de Flying Blue voordelen. Het aantal Flying Blue miles dat je ontvangt is afhankelijk van de boekingsklasse van je ticket. Ook het sparen van XP punten behoort tot de mogelijkheden als je vliegt met de luchtvaartmaatschappij.

KLM is ook actief op deze route, maar voert de vluchten uit met een tussenstop. Met de start van de zomerdienstregeling wil ook KLM het aantal vluchten verhogen naar vier per week. Omdat er een tussenstop wordt gemaakt bedraagt de vluchtduur 14 uur en 40 minuten. Met China Eastern ben je in 11 uur en 15 minuten in Shanghai.

China blijft een belangrijke markt voor de Europese carriers als KLM (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©ChinaEastern/Schiphol/KLM/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *