China Eastern begonnen op Schiphol

China Eastern begonnen op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zondag 26 juni is Skyteam lid China Eastern begonnen op Schiphol met vluchten naar Shanghai. De vlucht, die in maart aangekondigd was, wordt 4 maal per week uitgevoerd, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, met een Airbus A330-200. Naar Shanghai Pudong vertrekt vlucht MU772 om 20:15 met aankomst om 13:25 de volgende dag. Terug vertrekt het vliegtuig met vluchtnummer MU771 rond het middaguur om om 18:30 aan te komen op Schiphol. Naast China Eastern is ook KLM actief op de route naar de Chinese metropool, met 13 wekelijkse vluchten in het hoogseizoen.

China Eastern begonnen op Schiphol
China Eastern A330-200

Skyteam hub

Met de komst van China Eastern is Schiphol de luchthaven die door de meeste Skyteam maatschappijen worden aangevlogen. Naast China Eastern is ook Aeromexico recent op Amsterdam gaan vliegen waardoor Schiphol nu door 16 maatschappijen met passagiersvluchten bediend wordt. Daarnaast zijn nu ook alle Chinese Skyteam leden vertegenwoordigd: China Airlines naar Bangkok en Taipei, China Southern naar Beijing en Guangzhou, Xiamen Airlines naar Xiamen en nu dus China Eastern naar Shanghai. Het is duidelijk dat China een belangrijke markt is en dat Nederland ook bij de Chinezen populair is. KLM heeft dan ook uitgebreide samenwerkingsverbanden zoals codeshares met de Chinese collega airlines.

Amsterdam is onderdeel van China Eastern’s uitgebreide Europese expansie strategie. Deze maand zijn verder routes geopend naar Madrid, St. Petersburg en Praag.

Reacties

  1. Alias zegt

    Mooi, naast vertrek vanuit CDG en FRA kan men nu ook vanuit AMS vertrekken. Vanuit prijsoogpunt gezien kan het interessant zijn, vlieg je naar Zuidoost Azië – Indonesië of Singapore – dan is de totale reistijd langer dan wanneer je met een Europese vliegmaatschappij vliegt. Chinese luchthaven zijn niete echt mijn favoriete hangplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *