Zomerdienstregeling Schiphol 2015

China Southern A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen weekend is op Schiphol de zomer-dienstregeling van start gegaan. Met dit nieuwe schema komen er nieuwe bestemmingen en maatschappijen bij. Ook heeft een aantal airlines hun vluchten ge-upgrade. We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Nieuwe Airlines

Dit jaar verwelkomt Schiphol 5 nieuwe luchtvaartmaatschappijen; Air Canada, Qatar Airways, Xiamen Airlines, Aegean en Mälmo Aviation. Over de eerste drie heb je eerder al op deze site kunnen lezen.

Air Canada (klik) begint vanaf 4 juni drie keer per week met vluchten op Toronto. Hiermee kan je met een solide Star Alliance maatschappij veel bestemmingen in Noord-Amerika bereiken.

Qatar Airways begint vanaf 16 juni ook (eindelijk) met passagiersvluchten vanaf Schiphol. De maatschappij uit de Golfstaat zet voor de dagelijkse vlucht naar Doha een Boeing 787 in met een uitstekende business class. Voor deze Business Class (en trouewns ook voor Economy) zijn er erg aantrekkelijke tarieven. Hier (klik) lees je meer over de nieuwe vlucht naar Doha.

Niet alleen QR brengt een 787 naar Amsterdam: ook Skyteam-lid Xiamen Airlines (klik) zet vanaf 26 juni 3 maal per week een Dreamliner in tussen thuisbasis Xiamen (China) en de Nederlandse hoofdstad. Hiermee vult zij de bestaande route van KLM aan, die 3-wekelijks wordt uitgevoerd met (vooralsnog) een B772.

Xiamen 787
Xiamen’s Dreamliner

Aegean, lid van Star Alliance, vliegt vanaf 21 april twee keer per week naar Heraklion en vanaf 25 april wekelijks naar Rhodos. Vanaf 10 juni krijgt ook Rhodos een tweede vlucht.

Nieuwe Routes

Niet alleen nieuwe airlines breiden het routenetwerk vanaf Schiphol uit. Ook bestaande maatschappijen voegen nieuwe bestemmingen toe.

Intercontinentaal is de KLM onlangs vluchten naar Cali en Bogota, Colombia begonnen met een Boeing 777-200ER. Vluchten zijn er op dinsdag, donderdag en zaterdag. De eerder uitgestelde vlucht naar Edmonton, Canada is vertraagd, en gaat nu per 19 mei van start. Een A330-200 vliegt op dinsdag, donderdag en zondag naar de Canadese stad. Vanaf 26 juni komt daar een vlucht op vrijdag bij.

Binnen Europa start de grootste maatschappij van Schiphol ook met vluchten naar Belfast, Montpellier en Krakau. Hier (klik) kun je meer lezen over die nieuwe routes.

Ook in het lowcostsegment is er dit seizoen een grotere keuze. Easyjet breidt flink uit met een basis op Schiphol en begint met verbindingen naar Corfu, Dubrovnik, Ibiza, Nice, Olbia, Palermo, Toulouse en Venetië. KLM-dochter Transavia voegt Tel Aviv, Larnaca, Parijs Orly en Malta aan haar netwerk toe.

Upgrades

Een aantal airlines verhoogt ook de capaciteit van hun vluchten. Eerder las je al dat zowel Singapore Airlines (klik) als Cathay Pacific (klik) een nieuwe Boeing 777-300ER hebben ingezet met meer stoelen.

Cathay's B77W
Cathay’s B77W

Garuda Indonesia heeft aangekondigd per 23 juli haar 5-wekelijkse vlucht London Gatwick-Amsterdam-Jakarta uit te breiden naar 6-wekelijks. De extra vlucht is op donderdag. Vergeleken met het winterseizoen was de frequentie al verhoogt van 4 naar 5, maar in het hoogseizoen is er vraag naar nóg een extra vlucht.

Bijzonder nieuws kwam er afgelopen week uit China: na maanden van geruchten bevestigde China Southern eindelijk de inzet van hun Airbus A380 tussen Amsterdam en Beijing. De Skyteam-partner van KLM zal vanaf 20 juni tot het einde van het hoogseizoen met de superjumbo vliegen op de route. Na Emirates is China Southern de tweede maatschappij die Amsterdam met een A380 aandoet. De variant van CS biedt plaats aan 506 passagiers; 8 in First Class, 70 in Business en 428 in Economy Class. Op het moment zet CS een A330-300 in met nog geen 300 stoelen.

Rotterdam The Hague Airport

Turkish Airlines, een van de weinige full-service maatschappij op RTM, heeft voor de zomerdienstregeling de vluchttijden naar Istanbul gewijzigd. Waar er eerst nog ’s middags vertrokken werd, is dit nu in ochtend. Om 08:10 vertrekt de vlucht naar IST met aankomst om 12:45. Terug wordt er om 18:45 opgestegen met aankomst om 21:25. Zo hoopt de maatschappij de zakenreiziger beter te kunnen bedienen.

Heb jij een vlucht met een nieuwe airline of naar een nieuwe bestemming geboekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *