Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven3 min leestijd

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het netwerk van Virgin Atlantic blijft uitbreiden. Waar de maatschappij eerder Dubai na lange tijd van afwezigheid weer gaat aanvliegen, introduceert het nu ook enkele nieuwe routes. De SkyTeam maatschappij bezorgt hierdoor verschillende mogelijkheden voor onder andere reizigers die een vlucht boeken bij KLM of Air France. Onder andere Bangalore, de Malediven en Sao Paulo zijn nieuwe bestemmingen van Virgin Atlantic.

Zuid- en Midden-Amerika

De eerste nieuwe bestemming waar de maatschappij uit het Verenigd Koninkrijk heen zal vliegen is het Braziliaanse Sao Paulo. Deze megastad is zowel interessant voor zakenreizigers ook reizigers die graag op vakantie gaan in Brazilië. Sao Paulo (GRU) zal worden aangevlogen vanuit London Heathrow Terminal 3. De eerste vluchten zullen vanaf mei 2024 vertrekken en worden in principe uitgevoerd met de Virgin Atlantic Boeing 787-9. De bestemming zal vanaf volgend zomerseizoen het gehele jaar dagelijks worden aangevlogen. Vluchten gaan vanaf augustus dit jaar in de verkoop.

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven
Foto: Virgin Atlantic

In Sao Paolo hebben reizigers ook de mogelijkheid om over te stappen op vluchten van Latam. Er zijn 12 overstapmogelijkheden naar Braziliaanse bestemmingen, waaronder Rio de Janeiro.

InsideDeals - AF - KLM Premium Economy of Business Brazilië
Rio de Janeiro vanaf de Suikerbroodberg – Foto: InsideFlyer- Marco

Ook in Midden-Amerika gaat Virgin vliegen op Turks- en Caicoseilanden (PLS).  Deze vluchten worden uitgevoerd vanaf 4 november 2023 en zullen twee keer per week plaatsvinden gedurende het hele jaar. Hiervoor zet de maatschappij een Boeing 787-9. Ook in dit gebied zullen er nieuwe vluchten tussen verschillende eilanden worden uitgevoerd. Het gaat hier om vluchten tussen Barbados (BGI) en Grenada (GND), maar ook St. Vincent en de Grenadines (SVD). St. Vincent en Grenada worden vanaf 14 juni aangevlogen vanuit Barbados. Beide bestemmingen worden aangevlogen met een Airbus A330-300. In de zomer zal dat twee keer per week zijn, in de winter 3 keer per week.

Op naar je strandbedje in de Malediven

Liever naar de Malediven? Dat kan vanaf 22 oktober dit jaar. Virgin Atlantic zal naar de Malediven (MLE) gaan vliegen met een Boeing 787-9 en doet dat 3 keer per week tussen oktober 2023 en maart 2024. Deze vluchten zullen ook vertrekken vanuit London Heathrow Terminal 3 (LHR).

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven
Foto: Westin Malediven

Las Vegas

Vanuit de luchthaven Manchester (MAN) zal Virgin gaan vliegen op Las Vegas (LAS). Deze vluchten zal men uitvoeren met een Boeing 787-9. Het is mogelijk om 3 keer per week vanuit Manchester te vertrekken.

Benieuwd naar de bestemming Las Vegas, check dan onze bestemmingstips!

Last but not least, Bangalore

India is helemaal booming! Nu het ook de grootste bevolking heeft ter wereld, neemt het het stokje over van China. India heeft zowel voor zakenreizigers als ook toeristen een hoop in petto. Eerder maakte KLM al bekend dat India een belangrijke groeimarkt voor de maatschappij is. Ook voor Virgin Atlantic is dit zeker het geval. Naast nieuwe bestemmingen in Brazilië en de Malediven heeft de maatschappij sinds 2019 een toename in vluchten. De capaciteit naar India is met 250% toegenomen.

Het land beschikt over schitterende mooie steden en ook ver daarbuiten zijn prachtige gebieden. Wat dacht je van een citytrip naar Delhi of citytrip naar Mumbai. Ook de omgeving van Mumbai is zeker de moeite om te bezoeken! Voor India heb je een visum nodig, meer hierover lees je in ons artikel over een e-visa voor India.

Goed, de nieuwe bestemming van Virgin Atlantic vanuit Londen naar India is Bangalore. Deze bestemming zal men aanvliegen vanaf 31 maart 2024. Bangalore (BLR) zal het gehele jaar met een Boeing 787-9 worden bediend. In Bangalore kunnen reizigers overstappen op vluchten van IndiGo. Virgin Atlantic heeft verschillende codeshare-overeenkomsten met IndiGo.

Flinke prijsverlaging E-visa India
Taj Mahal in Agra, India. Foto: InsideFlyer – Marco

Virgin Atlantic timmert dus flink aan de weg. Met deze nieuwe bestemmingen brengt Virgin Atlantic reizigers naar mooie plekken zoals de Malediven, Bangalore en Sao Paulo. In de planning zit ook nog de nieuwe route naar Seoul, deze is echter alleen nog niet officieel aangekondigd. Welke bestemming kies jij?

Bron & Beeldmateriaal: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *