Virgin Atlantic wil op Seoul gaan vliegen2 min leestijd

Virgin Atlantic nieuwste lid van SkyTeam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Virgin Atlantic gaat vanaf de zomer van 2024 vluchten uitvoeren tussen Londen-Heathrow en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De Britse maatschappij is sinds vandaag officieel lid van SkyTeam.

Virgin Atlantic gaat op Seoul vliegen

Alhoewel er nog geen vluchtschema bekend is heeft Virgin Atlantic al wel bekendgemaakt om vanaf de zomer van 2024 ook op Seoul te gaan vliegen. Je zou kunnen verwachten dat dit besluit vanzelfsprekend is aangezien zowel Korean Air en Virgin nu in SkyTeam zitten. Het lanceren van deze route heeft echter ook te maken met de fusie tussen Korean Air en Asiana. Op dit moment zijn dit namelijk de enige twee maatschappijen die tussen beide landen vliegen. Hierdoor zou er dan geen concurrentie zijn op deze route. De autoriteiten van het VK waren het eerst al niet eens met deze fusie. Zo zou er namelijk minder goederenvervoer mogelijk worden tussen beide landen. Daarom is nu besloten dat Virgin Atlantic vanaf de zomer van 2024 één keer per dag gaat vliegen tussen Londen en Seoul.

Virgin Atantic Upper Class cabine (Bron: Virgin Atlantic)
Virgin Atlantic zal vanaf de zomer van 2024 ook op Seoul gaan vliegen. Bron: Virgin Atlantic)

Noord-Amerika

Virgin Atlantic vliegt op dit moment eigenlijk alleen maar op intercontinentale bestemmingen. De maatschappij richt zich vooral op Noord-Amerikaanse bestemmingen. In Azië is het routenetwerk echter vrij beperkt. Zo vliegt Virgin op dit moment op India, Pakistan en de Malediven. Ook wordt sinds kort weer op het Chinese Shanghai gevlogen. De route naar Seoul is dus een mooie aanvulling op het routenetwerk binnen Azië. Volgens de CEO van Virgin Atlantic, Shai Weiss, heeft de passagier behoefde aan keuze tussen verschillende maatschappijen. “Bovendien is concurrentie goed voor de luchtvaart om zo verder te kunnen groeien. We zijn daarom blij om naast Korean Air op de route tussen Londen en Seoul te mogen vliegen. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden om Seoul te bereiken”, aldus Weiss.

Uitgelichte afbeelding: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *