Fusie Korean Air en Asiana vertraagd tot 20242 min leestijd

Korean Air groeit door overname concurrent Asiana

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De fusie tussen de maatschappijen Korean Air en Asiana Airlines is vertraagd tot zeker 2024. Dit komt omdat bepaalde wetgeving nog moet worden goedgekeurd. In november 2020 schreven we voor het eerst op InsideFlyer over de toekomstige fusie tussen deze maatschappijen.

Fusie vertraagd tot 2024

Met deze fusie wordt Korean Air de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea en de zevende grootste maatschappij ter wereld. Bij de overname van Asiana door Korean Air komt echter veel kijken. Zo moeten bepaalde wetten en procedures worden goedgekeurd en dit verloopt helaas wat langzamer dan gehoopt. Verwacht wordt nu dat Korean Air in 2022 Asiana Airlines officieel zal overnemen. Asiana is nu nog lid van Star Alliance en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Hierdoor kunnen de passagiers nog wat langer genieten van de service van Asiana en het frequent flyer programma.

Korean Air
Door de overname wordt Korean Air de zevende grooste maatschappij ter wereld (foto: eigen werk)

Als Asiana eenmaal is overgenomen door Korean Air zal de maatschappij wellicht naar SkyTeam verhuizen om dan vervolgens in 2024 volledig op te gaan in Korean Air. Deze vertraging zorgt ervoor dat de hele fusie 2 jaar later zal plaatsvinden. Het was oorspronkelijk namelijk de bedoeling dat de overname dit jaar zou plaatsvinden. De fusie zou dan direct daarna kunnen starten.

Korean Air groeit door overname concurrent Asiana
Asiana zal voorlopig nog wel even blijven doorvliegen in de huidige livery. (bron: Asiana Airlines)

Maar afgezien van dit lange proces is het ook nog maar de vraag hoe de low-cost maatschappijen Air Busan, Air Seoul, en Jin Air zullen worden geïntegreerd in het toekomstige Korean Air.

Conclusie

De fusie tussen Korean Air en Asiana Airlines loopt zeker 2 jaar vertraging op, tot 2024. Daarbij komt nog dat de luchtvaart op dit moment door een zeer zware tijd gaat en je zou je daarbij kunnen afvragen of het allemaal wel verloopt zoals nu gepland. De fusie is gericht op een win-win situatie voor beide maatschappijen en doordat dit nu vertraagd is zullen de verliezen de komende twee jaar mogelijk alleen maar groter worden.

Beelmateriaal: Korean Air & Asiana Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *