British Airways komt met Club Suites op alle Boeing 777 toestellen2 min leestijd

Nieuwe business class aan boord van de A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways gaat alle Boeing 777 toestellen uitrusten met Club Suites. De maatschappij introduceerde dit type business class stoel in 2019.

British Airways Club Suites

Op dit moment zijn alleen de Airbus A350 en Boeing 787-10 toestellen uitgerust met Club Suites. Nu wil British Airways ook alle Boeing 777 en overige Boeing 787 Dreamliners uitrusten met dit type business class stoel. De business class van British Airways gaat er hiermee behoorlijk op vooruit.

British Airways, Oneworld, British Airways ervaringen, Club World, Dubai, Review British Airways, British Airways catering, Business Class, Londen-Heatrow, Upgrade
De huidige business class op de Boeing 777. (foto: eigen werk)

Alle Boeing 777 toestellen moeten voor het einde van 2022 zijn uitgerust met de nieuwe business class stoelen. Dit type toestel wordt ingezet op een groot aantal long-haul routes. In totaal heeft de Britste maatschappij 59 van deze toestellen waarvan 43 Boeing 777-200ER’s en 16 Boeing 777-300ER’s. Met de Club Suites is er wel minder ruimte voor business class stoelen. De huidige configuratie is namelijk 2-4-2 terwijl de nieuwe opstelling 1-2-1 is. Het aantal first class stoelen gaat hiermee ook naar omlaag. Op dit moment is dit aantal nog 14. Met de Club Suites aan boord blijft er nog maar ruimte over voor 8 first class stoelen.

British Airways First Class aan boord van de Boeing 787 Dreamliner (Bron: British Airways)
Het aantal first class stoelen gaat met de komst van de Club Suites naar omlaag. (Bron: British Airways)

De nieuwe first class suites zien er echter wel wat anders uit en beschikken daarnaast ook over een deur. De nieuwe Club Suites zullen eerst verschijnen op de route tussen Londen en New York. Dit is namelijk een erg populaire route. Zie hieronder een impressie van de Club Suites.

Conclusie

British Airways gaat voor het einde van 2022 alle Boeing 777 toestellen voorzien van Club Suites. Dit betekent dat het merendeel van de long-haul vloot volgend jaar zal zijn uitgerust met deze stoelen. De kwaliteit van de business class gaat er hiermee behoorlijk op vooruit. Wel zal de awardbeschikbaarheid ongetwijfeld voor zowel first- als business class omlaag gaan.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Goede ontwikkeling. De huidige BC stoelen (met name de opstelling), zijn voor ons een reden BA te mijden.
    Als je aan het raam zit, moet je altijd over een vreemde heen, ook als je met 2 personen bent.
    Als je alleen reist, zit je met je gezicht bijna tegen een vreemde aan.
    Heb het altijd een bijzonder domme opstelling gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *