Alles over de nieuwe business class van British Airways2 min leestijd

British Airways nieuwe business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways komt met de introductie van de A350 ook met een nieuwe business class cabine. Deze krijgt de naam Club Suite, waarbij de ‘oude’ business class de naam Club World heeft. Ook zullen er een aantal B777 toestellen uitgerust worden met de nieuwe cabine.

British Airways komt met Club Suite

De nieuwe stoelen komen aan boord van de nieuwe A350 toestellen. Daarnaast komen er ook twee B777 toestellen om de eerste routes uit te voeren. Vervolgens wordt het product op de meeste long haul toestellen uitgerold.

Er komt met de Club Suite ook een nieuwe indeling, namelijk 1-2-1. Hierdoor heeft iedere passagier toegang tot het gangpad. Het huidige aanbod is 2-4-2, dus dat is een behoorlijke upgrade.

In de A350 komen 56 Club Suite cabines. De World Traveller Plus cabine (premium economy) bestaat ook uit 56 stoelen. De economy class bestaat uit 219 stoelen. Aan boord van dit toestel kun je ook gebruik maken van snel internet.

British Airways nieuwe business Class

Er komt een deur in de suite waardoor je veel privacy hebt. De schuine gordel is alleen nodig tijdens het opstijgen en landen, dus tijdens de vlucht zul je daar geen last van hebben.

British Airways nieuwe business class

De stoelen kunnen ook volledig plat, zodat je voldoende rust kunt krijgen gedurende de vlucht.

British Airways nieuwe business Class

In het onderstaande filmpje kun je ook een beeld krijgen van deze nieuwe business class aan boord van de A350 en B777 toestellen:

Eerste routes voor de A350

In fase één zal de A350 vluchten uitvoeren tussen Londen en Madrid. Hierdoor kan de crew vast wennen aan het toestel en de mogelijkheden. In fase twee zullen de toestellen de verre vluchten gaan uitvoeren. Deze fase zal starten op 1 oktober 2019.

Aan het eind van 2019 zijn er zes toestellen uitgerust met de nieuwe cabines: vier A350 toestellen en twee B777 toestellen. Daarna zal het nog een geruime tijd duren voordat alle toestellen uitgerust zijn met de nieuwe cabines.

De eerste route is van London naar Toronto met vluchtnummers Ba93 en BA92 vanaf 1 oktober 2019. Vanaf 8 oktober 2019 zullen ook de BA107 en BA106 toestellen uitgevoerd worden door de A350 met de nieuwe business class aan boord in een 1-2-1 opstelling.

British Airways A350 indeling

Afbeeldingen ©British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *