Behaal versneld Flying Blue Gold status

Flying Blue Gold

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Verschillende vliegtuigmaatschappijen zijn aangesloten bij een alliantie. Deze alliantie moet ervoor zorgen dat er voordelen ontstaan voor de reiziger. Zoals gemakkelijk kunnen overstappen op een hub, bagage meenemen van de ene naar de andere maatschappij etc. Zo zijn onder andere Air France, Delta, Garuda Indonesia en KLM lid van de alliantie SkyTeam. Binnen deze alliantie zijn er verschillende loyaliteitsprogramma’s. Delta heeft haar eigen programma, maar ook Air France & KLM hebben er een; Flying Blue. Bij het Flying Blue programma kun je gemakkelijk punten sparen die je helpen om naar een hoger level te gaan. Ook zijn er punten die je kunt gebruiken om een vlucht te boeken, een luxere stoel te reserveren of extra bagage mee te nemen. In dit artikel staan we stil bij het voordelig behalen van de Flying Blue Gold Status en wat hiervan de voordelen zijn.

Wat is Flying Blue?

Zoals al aangegeven is Flying Blue het loyaliteitsprogramma van KLM & Air France. Op alle vluchten die door deze maatschappij worden uitgevoerd spaar je twee soorten punten. Namelijk XP (Experience Points) en Miles. Ook kun je XP en Miles sparen uitgevoerd door partners die voorkomen in het spaarschema of door vluchten uitgevoerd door partners met een KL of AF nummer. Op deze pagina kun je meer vinden over de spaarschema’s van de partners.

Flying Blue kent 4 verschillende levels binnen het loyaliteitsprogramma;

  • Explorer,
  • Silver,
  • Gold,
  • Platinum

Eigenlijk heb je al vanaf het eerste level voordeel, maar daarover later meer.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)
Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Een hogere status kun je behalen door XP te sparen. Voor een Economy vlucht binnen Europa van bijvoorbeeld Amsterdam naar Madrid of Rome naar Istanbul spaar je 5XP. Vlieg je in Business Class dezelfde route, dan spaar je al 15XP. Het driedubbele dus. Om een hogere status te behalen moet je een aantal XP bij elkaar vliegen, daarover kun je hier meer lezen.

Het aantal Miles dat je krijgt hangt o.a. af van je status (Bron: Flying Blue)
Het aantal Miles dat je krijgt hangt o.a. af van je status (Bron: Flying Blue)

Statussen

Het eerste voordeel begint al bij de eerste ‘status’, Explorer. Bij Explorer heb je namelijk korting op het reserveren van andere stoelen en extra bagage. Pas interessant wordt het vanaf de Silver status, waarbij je een gratis stuk ruimbagage mee mag nemen en nog meer korting krijgt op andere stoelen. De volgende status zal voor veel reizigers nog interessanter zijn. Vanaf deze status krijg je namelijk gratis toegang tot de KLM, Air France en SkyTeam partner lounges over de gehele wereld. Meer over de Flying Blue Gold Status kun je in dit artikel lezen.

InsideFlyer heeft nu een interessant aanbod waarbij je versneld de Flying Blue Gold-status kunt verdienen. Je slaat bij dit aanbod dus de Silver status over en kunt gelijk genieten van alle voordelen die horen bij de Gold Status; dat is pas relaxed reizen!

Verdien versneld Flying Blue Gold-status

Op InsideFlyer schreven we de afgelopen maanden over het InsideFlyer Premium Membership. Dit exclusieve Membership geeft je als lezer van InsideFlyer en natuurlijk als reiziger, extra voordelen tijdens en voorafgaand aan je reis. Alle voordelen kun je hier op InsideFlyer teruglezen. Bij dit pakket ontvang je naast verschillende kortingen ook de Gold Status Challenge. Bij deze Challenge moet je in 90 dagen 90XP bij elkaar vliegen.

Flying Blue logo

Wist je dat je deze 90XP zelf als met één enkele trip kunt behalen?! Daarna kun je lekker lang genieten van alle voordelen, zoals gratis stoelselectie van luxere stoelen of rustig (en gratis) wachten in een van de lounges wereldwijd. Wil je meer weten of hoe de Challange exact werkt, check dan zeker even dit artikel. Hierin staat hoe het werkt en wat de voorwaarden van de Flying Blue Gold Challenge zijn. Na het lezen van dat artikel wil je vast wat inspiratie om zo snel mogelijk die 90XP bij elkaar te sparen, check dat hier. En dan blijft het belangrijkste over. Hoe behoud je de status na je eerste jaar. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er maar even van kunt genieten. Daarom hebben we ook wat tips op een rijtje gezet om je Flying Blue Gold Status te behouden na de Challange.

Premium Membership Disclaimer

Op deze promotie zijn naast de algemene InsideFlyer Premium Membership voorwaarden ook nog specifieke actievoorwaarden van toepassing. Deze worden bij de aanschaf van het pakket gecommuniceerd. Deelnemers die niet aan alle actievoorwaarden voldoen, hebben geen recht op de upgrade naar Flying Blue Gold. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *