Zo werkt de Flying Blue Gold Challenge4 min leestijd

Flying Blue kent diverse deelnemersniveau (Bron: Flying Blue)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het InsideFlyer Premium Membership is tijdelijk weer beschikbaar in 2020! Dit exclusieve Membership, een éénmalige aankoop, geeft allerlei privileges, kortingen en andere voordelen voor de (frequente) reiziger. Onderdeel van dit pakket is de Flying Blue Gold Challenge van KLM. Hiermee kan je versneld de sprong van Explorer naar Gold maken. KLM geeft reizigers met de Gold status diverse privileges als loungetoegang en extra bagage. In een vorig artikel zetten we de verschillende voordelen al uiteen. In dit artikel lees je hoe de Gold Challenge werkt.

Van Flying Blue Explorer naar Flying Blue Gold: 90 XP in 90 dagen

Met de Flying Blue Gold Challenge sla je eigenlijk de Flying Blue Silver status over. Normaliter zou je namelijk binnen een jaar eerst 100 XP moeten behalen om Flying Blue Silver-deelnemer te worden. Vervolgens dien je nog 180 XP te verzamelen om Flying Blue Gold-deelnemer te worden. Dat zou in totaal 280 XP zijn. Je krijgt hier na het verdienen van de Flying Blue Silver status wel weer een heel kalenderjaar de tijd voor.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)
Dit zijn de deelnemer niveaus van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Om de Flying Blue Gold-status via deze Challenge te verdienen moet je minimaal 90 XP sparen binnen 90 dagen. Dit zijn dus minder XP dan gebruikelijk, maar je hebt er ook fors minder de tijd voor. Een echte challenge dus!

Je spaart XP met in aanmerking komende vluchten van KLM, Air France, HOP!, Joon, Aircalin, Tarom en aangesloten SkyTeam-partners. Meer over het sparen van XP lees je hier. Het aantal XP wordt zoals altijd gebaseerd op vluchttype en reisklasse. Belangrijk om te weten is dat XPs gespaard met de Flying Blue American Express kaart of via de koppeling met Accor niet meetellen voor de Challenge.

Hoe doe je mee?

Meedoen aan de Gold Challenge doe je door allereerst het InsideFlyer Premium Membership aan te schaffen. Vervolgens dien je jezelf, als je nog geen lid bent, aan te melden bij Flying Blue. Het is belangrijk om te weten dat alleen nieuwe deelnemers of bestaande Flying Blue Explorer-deelnemers mee kunnen doen aan de Gold Challenge. Deelnemers met Flying Blue Elite-status kunnen niet meedoen. Deze deelnemers kunnen wel het Premium Membership met het Hotels.com voordeel aanschaffen.

Nadat je het Premium Membership hebt aangeschaft kun je starten met de Gold Challenge. Om deel te nemen dien je minimaal 18 jaar te zijn en je woonadres in Nederland moet geregistreerd staan in je Flying Blue account. Je moet in één aangesloten periode van 90 dagen, minimaal 90 XP behalen. Via je online Flying Blue account kan je dit handmatig controleren en bijhouden. Alleen vluchten gevlogen na aanschaf van het pakket komen in aanmerking en de laatste vlucht moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn gemaakt. Heb je aan deze vereisten voldaan? Dan kan je dit via een online formulier doorgeven. Uiterlijk binnen 4 weken na het indienen van het online formulier wordt je status geüpgraded naar Flying Blue Gold. Tot die tijd kun je nog geen gebruik maken van de voordelen. De Flying Blue Gold status is een jaar geldig waarna je weer kan herkwalificeren.  Bij de upgrade wordt je XP-saldo op 0 gezet, ook als je meer dan 90 XP hebt behaald of nog hebt gevlogen sinds je de voltooiing hebt doorgegeven. Je kunt dus geen resterende XP meenemen.

Word Gold-deelnemer bij Flying Blue

Dit is een unieke kans om versneld van het Flying Blue Explorer-niveau direct door te stromen naar het Flying Blue Gold-niveau, dat vele waardevolle voordelen kent. Heb je dit najaar al vluchten met KLM of partners gepland, dan is het zeker interessant om te kijken of je met wat extra inspanning 90 XP kan verdienen. Ook als je nog geen reisplannen in het vooruitzicht hebt, kan het de moeite waard zijn om vluchten te boeken en voor de Gold Challenge te gaan. In een volgend artikel zullen we tips delen om 90 XP te bereiken.

Het kan ook zeker interessant zijn als je in het eerste deel van dit jaar al ge(her)kwalificeerd bent voor elite status bij een andere maatschappij.

Op deze promotie zijn naast de algemene InsideFlyer Premium Membership voorwaarden ook nog specifieke actievoorwaarden van toepassing. Deze worden ook bij de aanschaf van het pakket gecommuniceerd. Deelnemers die niet aan alle actievoorwaarden voldoen, hebben geen recht op de upgrade naar Flying Blue Gold. 

Reacties

 1. Rogier zegt

  Wel heel jammer dat deze Challenge enkel voor Explorer leden is een niet voor Silver Elite????

  • The Flying Dutchboy zegt

   Dat klopt. Deze challenge is alleen voor Explorer leden. Maar als je al Silver bent zou 180 XP in een kalenderjaar in plaats van 90 XP in 3 maanden hopelijk ook mogelijk moeten zijn? Kijk anders even op ons forum waar we geregeld tips hebben om snel veel XP te behalen.

 2. Derek Filippo zegt

  Ontzettend leuk aanbod! Nu ben ik benieuwd: stel je hebt al 80XP als explorer, kom je dan alsnog in aanmerking voor deze challenge? Als je 90XP extra behaalt, zal je namelijk inmiddels silver zijn.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Het gaat erom dat je om moment van aanmelding Explorer bent. Inderdaad is het mogelijk dat je tijdens de Challenge al Silver wordt. Als je dan nog steeds 90 XP binnen 90 dagen behaald komt je alsnog in aanmerking voor de upgrade naar Gold.

 3. Darby zegt

  Waar kan de InsideFlyer Premium Membership aangeschaft worden?
  Het is niet zo makkellijk te vinden op jullie website

 4. Herman zegt

  Dus weer een toename van het aantal nep frequent flyers in de reeds overvolle lounges – KLM zou dit soort acties moeten verbieden en alleen status gunnen aan mensen die daadwerkelijk veel (moeten) vliegen

 5. Frankb zegt

  Ik wil mij graag aanmelden voor de Flying Blue Gold Challenge. Ik ben momenteel: Explorer en wil graag upgraden naar Gold :). Hoe meldt ik mij aan?

 6. Erik zegt

  De datum 31 augustus 2020 zou in verband met de huidige omstandigheden verlengd worden. Is er al een nieuwe datum bekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *