Air France ontvangt 9de Dreamliner2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Dreamliner van Boeing blijft een populair toestel. Wereldwijd zijn er meer dan 1.400 Boeing 787 toestellen besteld. Bij Air France – KLM is het toestel ook in trek. KLM heeft dertien Dreamliners. Air France heeft er nu negen. De Franse nationale maatschappij ontvingt recentelijk namelijk twee nieuwe B787-9 vliegtuigen. Hiermee wil de airline de vloot verder vernieuwen.

Boeing 787 Dreamliner

Vorige maand mocht Air France de achtste Dreamliner in de vloot ontvangen. Het toestel heeft de registratie F-HRBH gekregen. Het vliegtuig vliegt momenteel vanuit Parijs op diverse bestemmingen in Afrika. Bijvoorbeeld Abidjan (ABJ), Libreville (LBV) en Bamako (BKO). De Dreamliner die vorige week op de luchthaven van Parijs landde heeft de registratie F-HRBI gekregen. Het toestel kwam op 18 mei aan in Parijs (CDG) vanuit Charleston (CHS). De nieuwe Boeing wordt nu door de technische dienst van de maatschappij gecontroleerd. Het nieuwe toestel is de 22ste Dreamliner voor de Air France – KLM groep. KLM heeft daar momenteel dertien van in de vloot.

air-france-787-dreamliner
Boeing 787 van Air France

De 787 heeft 30 business class stoelen, 21 Premium Economy stoelen en 225 Economy plaatsen. In totaal heeft het toestel dus een capaciteit van 276 stoelen. Het toestel beschikt over wifi. Daarnaast zijn de ramen zo’n 30% groter dan bij vergelijkbare vliegtuigen. Tot slot zou de luchtvochtigheid en luchtdruk comfortabeler moeten zijn. Ook op de grond is er verbetering te merken ten opzichte van oudere toestellen. Het vliegtuig heeft namelijk een lagere uitstoot van CO2 en maakt minder lawaai.

Air France maakte deze Virtual Tour van het toestel. Zo kun je alvast een kijkje nemen hoe het toestel er van binnen uitziet. Ook maakte de maatschappij een bijzondere filmopname van het toestel.

Bestemmingen

Air France vliegt met de Dreamliner op veertien bestemmingen komende zomer. Dat zijn Abidjan, Bamako, Bangkok, Bogota, Conakry, Detroit, Freetown, Libreville, Minneapolis Nairobi, New York – JFK, Nouakchott, Osaka en Panama City.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *