Air France brengt Dreamliner prachtig in beeld

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin deze week schreven we over het nieuws dat Air France de A380 vloot wil verkleinen. Het toestel is namelijk niet efficiënt genoeg en brengt hoge kosten met zich mee. Ook is de capaciteit de Airbus te groot voor veel routes. De bekende Boeing 787 Dreamliner daarentegen erg populair. Het toestel is kleiner, maar wel efficiënter. Air France maakte een prachtige film over dit toestel.

A380 vs. Dreamliner

Meerdere airlines lopen tegen het probleem van de A380. Daarnaast kan het toestel maar beperkt ingezet worden vanwege strenge vereisten van de landingsbaan. Veel routes zijn ook niet rendabel voor de A380 omdat het toestel een te grote capaciteit heeft. De Boeing 787 (Dreamliner) is momenteel veel populairder. De capaciteit van het toestel is wel kleiner, maar het is wel veel flexibeler in te zetten. Bijvoorbeeld nieuwe routes waar onvoldoende vraag naar is om met de A380 te vliegen, maar wel genoeg voor de Dreamliner.

De Dreamliner toestellen zijn niet alleen populair bij Air France. Het toestel vindt veel aftrek bij nagenoeg alle grotere airlines. Misschien is het wel het meeste gewilde toestel van deze tijd. De bestellingen blijven nog steeds binnenlopen bij Boeing.

De Boeing 787 is te herkennen aan de gekartelde motoren (Bron: Air France)
De Boeing 787 is te herkennen aan de gekartelde motoren (Bron: Air France)

Ode aan de Dreamliner

Alhoewel Air France veel toestellen heeft van Franse makelij (lees: Airbus), is men toch ook wel erg tevreden over de Boeing 787. De 787 toestellen zijn uitgerust met de nieuwste cabines en hebben een hoog comfort. Elk Dreamliner toestel is uitgerust met WiFi. De ramen zijn 30% groter dan bij vergelijkbare toestellen. Daarnaast is de luchtdruk en het luchtvochtigheidsniveau verbeterd. Air France verwelkomde haar eerste 787 precies twee jaar geleden op 2 december 2016.

Om te laten zien waartoe de Dreamliner allemaal in staat is heeft de Franse airline recentelijk prachtige beelden opgenomen van het toestel. Er is ook een aflevering gemaakt over hoe de beelden zijn gemaakt. De beelden zijn gemaakt in samenwerking met Daher en Airborne Films. Hieronder kun je beide filmpjes bekijken.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *