Air France ontvangt 7de Dreamliner1 min leestijd

Air France ontvangt 7de Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France mocht recentelijk een nieuw toestel in ontvangst nemen. De zevende Dreamliner van Air France landde vorige week op het vliegveld van Parijs. Daarmee wil de Franse maatschappij de vloot verder vernieuwen. Het toestel zal nog klaargemaakt moeten worden door de onderhoudsafdeling voordat het de eerste commerciële vlucht zal kunnen maken.

Dreamliner

De Boeing 787, beter bekend als de Dreamliner, is een populair toestel. Door allerlei slimme innovaties is de cabine veel comfortabeler geworden. De ramen zijn bijvoorbeeld groter en ook de luchtdruk is verbeterd. Bovendien verbruikt het toestel veel minder brandstof en produceert het minder geluid. Uiteraard in vergelijking met soortgelijke oudere toestellen.

De Business Class cabine van Air France (Bron: Air France)
De Business Class cabine van Air France (Bron: Air France)

De 787 van Air France heeft Business Class, Premium Economy en Economy aan boord. Er zijn 30 Business Class stoelen die zich voorin het toestel bevinden. Daar achter zijn 21 Premium Economy stoelen. Tot slot zijn er 225 Economy stoelen. Daarmee heeft het toestel een totale capaciteit van 286 stoelen. Wil je een digitaal kijkje nemen in het toestel? Air France maakte deze website met een 360 graden indruk van de Dreamliner. Eerder schreven we ook al over de prachtige beelden die de maatschappij maakte over de Dreamliner.

De Boeing 787 Dreamliner van Air France staat in de hangar (Bron: Air France
De Boeing 787 Dreamliner van Air France staat in de hangar (Bron: Air France)

Vlootuitbreiding

De nieuwe Dreamliner is de zevende van de maatschappij. Het is de twintigste 787 van de luchtvaartcombinatie Air France – KLM. In het winterseizoen zal het toestel reizigers vervoeren naar Boston en Detroit in de VS. Daarnaast staat Guangzhou, Osaka, Bamako, Abidjan, Nairobi en Malé gepland. Panama City werd voorheen door de Boeing 777 bediend, dat zal nu ook door dit toestel aangevlogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *