Air France compenseert alle CO2 van binnenlandse vluchten

Air France en KLM toestellen naast elkaar

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk schreven we over de inspanningen die KLM doet om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid in de luchtvaart. Ook Air France wil stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Vanaf het nieuwe jaar starten de Fransen onder meer met CO2-compensatie voor alle binnenlandse vluchten en een verbeterde afvalscheiding. Dit unieke initiatief zal per januari 2020 starten.

CO2-compensatie

Air France wil 100% van de CO2-uitstoot gaan compenseren van alle binnenlandse vluchten. Het gaat om de vluchten die binnen Frankrijk plaatsvinden. Vluchten naar de overzeese Franse gebieden zijn hiervan uitgezonderd. Anne Rigail, CEO van Air France, brengt die persoonlijk naar buiten. Dit betekent dat vanaf januari 2020 alle passagiers van binnenlandse vluchten van Air France volledig gecompenseerd worden voor de CO2-uitstoot. Het gaat om gemiddeld 450 vluchten en 57.000 passagiers per dag. Zakelijke reizigers krijgen ook de mogelijkheid om medium en long-haul vluchten te compenseren via een speciaal aanbod.

Bij KLM is CO2-compensatie ook mogelijk, maar dan betaal je een toeslag. Dit kan ook via de KLM app geregeld worden. Alhoewel KLM geen binnenlandse vluchten meer uitvoert zou een vergelijkbare actie op short-haal vluchten tussen bijvoorbeeld Amsterdam en Parijs ook een mogelijkheid zijn. Of KLM hieraan meedoet is niet bekend.

CO2-compensatie regel je nu gemakkelijk via de KLM App
CO2-compensatie regel je ook via de KLM App

Ook moet het brandstofverbruik per passagier naar 3 liter per 100 kilometer. Modernisering van de vloot moet hier een grote bijdrage aan leveren. Verouderde toestellen gaan uit de vloot en nieuwe efficiëntere modellen worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de recentelijk ontvangen Airbus A350. Het bedrijf heeft als doel gesteld om in 2030 de uitstoot te hebben gehalveerd ten opzichte van 2005.

Afvalscheiding

Het blijft niet alleen bij CO2-compensatie op de binnenlandse vluchten. Air France maakt namelijk ook bekend het afval aan boord beter te gaan scheiden. Bovendien worden alle ‘single-use plastics’ vanaf eind dit jaar van boord geweerd. Afval dat van boord komt gaat naar een afvalverwerkingsbedrijf in Frankrijk of een ander land in Europa. Verder stelt Air France te gaan werken aan duurzame oplossingen die de airline ook beschikbaar zal maken voor andere maatschappijen. In onderstaande filmpje een samenvatting van de voornemens (in het Frans).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *