Behoud Flying Blue Gold-status na de Challenge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Premium Memberships zijn nu, tijdelijk met een 2020 editie, beschikbaar via deze pagina.

In eerdere artikelen introduceerden we de unieke Flying Blue Gold Challenge van KLM. Als je een Premium Membership aanschaft en tevens de Flying Blue Explorer-status hebt, kun je via de challenge de Flying Blue Gold-status behalen als je binnen 90 dagen 90 XP spaart. In dit artikel zullen we uiteenzetten waarom dit een mooie kans is en ook hoe je na het volbrengen van de Gold Challenge je status behoudt.

Flying Blue Gold-status behalen met de Gold Challenge

Normaal gesproken moet je als Flying Blue Explorer deelnemer eerst 100 XP sparen om het Flying Blue Silver-niveau te bereiken. Daarna heb je weer een heel kalenderjaar om 180 XP voor de Flying Blue Gold-status te sparen. Via de unieke Gold Challenge kun je versneld van de Explorer-status doorstromen naar de Flying Blue Gold-status door minimaal 90 XP te sparen binnen 90 dagen. Minder dan het reguliere kwalificatie-aantal, maar je hebt er ook een kwart van de tijd voor. Aangezien XP gespaard met de Flying Blue American Express kaart en/of de koppeling met Accor niet meetellen voor de Gold Challenge is het echt een uitdaging! Maar zeker de moeite waard als je van plan bent vaak met KLM en andere Flying Blue partners te vliegen. Zo kun je sneller gebruik maken van de voordelen.

Flying Blue Gold card

De Flying Blue Gold-status biedt een reeks aan voordelen die het erg interessant maken om aan deze challenge mee te doen. Met de Flying Blue Gold-status heb je onder andere loungetoegang met een gast, voorrang op de luchthaven met SkyPriority, gratis stoelselectie en een extra stuk ruimbagage. Meer over de voordelen lees je hier.

Status behouden

Als je de Gold Challenge eenmaal hebt volbracht, dan kan je 15 maanden gebruik maken van de Flying Blue Gold-status. Je haalt hier natuurlijk het meeste uit als je met KLM en partners blijft vliegen. Zo spaar je ondertussen ook om je status te behouden. Je hebt namelijk 12 maanden om 180 XP te sparen om jouw Gold-status te verlengen. Als je eenmaal gewend bent aan de voordelen van de Flying Blue Gold-status, zoals loungetoegang, dan zal je de status willen behouden. In dit artikel lees je verschillende tips om meer XP te halen uit je vliegreizen. Mocht je minder dan 180 XP halen, dan zak je een niveau terug naar de Flying Blue Silver-status.

Het aantal XP dat je verdient is afhankelijk van reisklasse en afstand (Bron: Flying Blue)
Het aantal XP dat je verdient is afhankelijk van reisklasse en afstand (Bron: Flying Blue)

Op deze promotie zijn naast de algemene InsideFlyer Premium Membership voorwaarden ook nog specifieke actievoorwaarden van toepassing. Deze worden bij de aanschaf van het pakket gecommuniceerd. Deelnemers die niet aan alle actievoorwaarden voldoen, hebben geen recht op de upgrade naar Flying Blue Gold. 

Reacties

 1. Bram zegt

  Blijft jammer dat er niet ook een leuke challenge is voor wie al Silver is. Hint: misschien het halen van Platinum? Ik keek uit naar premium insideflyer vanwege de klm challenge tot de voorwaarden bekend werden. De overige premium voordelen had ik grotendeels als via Amex Platinum.

  • Ed zegt

   Helemaal mee eens. Ik moest nog een paar XP behalen om Silver te blijven (ook handig vanwege incheck voordeel), en heb getwijfeld of ik in C of Y zou moeten vliegen. Ik wist namelijk niet wanneer FB mij van Silver terug zou zetten op Explorer. Ik had dat graag gewild, want 90XP halen is makkelijk door een aantal lange vluchten die ik wil maken in C. Toch uiteindelijk voor een vlucht in C gekozen, ben dus Silver gebleven (fijn), maar nu kan ik wel weer bijna 180 punten gaan sparen om Gold te worden. Gaat wel gebeuren, maar die extra punten had ik liever gebruikt om weer Platinum te worden. Dat niveau is vooral geweldig omdat je als eerste aan de beurt bent voor gratis upgrades, iets dat nog maar weinig mensen hier melden. Ik werd op een bepaald moment zowat op 1 van de 2 lange vluchten van Y naar C geüpgrade (NYC, Bombay, Kuala Lumpur, DC, Vancouver, Moskou). Op een bepaald moment werden zelfs vrienden / familie die niet eens FB leden waren uitgenodigd om in een mooie zetel plaats te nemen. Das wel erg fijn natuurlijk 🙂

 2. Ruud zegt

  Ik heb al Gold, maar met deze challenge kan ik het niet behouden, anders dan de titel suggereert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *