Zo haal je de Flying Blue Gold Challenge

KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Premium Memberships zijn nu beschikbaar via deze pagina.

Als onderdeel van het unieke InsideFlyer Premium Membership pakket krijgen deelnemers de mogelijkheid om versneld Flying Blue Gold-deelnemer te worden. Normaal dien je eerst van het Flying Blue Explorer-niveau naar het Flying Blue Silver-niveau te gaan, daarna kun je pas verder naar de Flying Blue Gold-status. Met deze Challenge krijg je de mogelijkheid om gelijk de Gold-status te bereiken. Deze status biedt tal van privileges. Denk bijvoorbeeld aan voorrang op de luchthaven, loungetoegang samen met een gast en extra bagagevrijstelling. Voor deze Challenge moet je 90 XP behalen in 90 dagen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In dit artikel geven we enkele voorbeelden en tips.

Hoe haal je 90 XP in 90 dagen?

De grote vraag is natuurlijk: hoe haal je 90 XP in slechts 90 dagen als Flying Blue Explorer deelnemer? Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk om te weten hoe Flying Blue werkt. Je kunt met vluchten van Air France, KLM en bepaalde andere airline partners XP en Miles verdienen. Het aantal XP dat je verdient is afhankelijk van het type vlucht en de reisklasse waarin je vliegt. Zo levert een korte vlucht minder op dan een lange vlucht en een vlucht in Business Class meer dan Economy. In het schema hieronder zie je hoeveel XP je verdient per type vlucht gecombineerd met de afstand.

Het aantal XP dat je verdient is afhankelijk van reisklasse en afstand (Bron: Flying Blue)
Het aantal XP dat je verdient is afhankelijk van reisklasse en afstand (Bron: Flying Blue)

Het lijkt misschien moeilijk om de Gold Challenge te behalen, maar er zijn een paar handige tips die we met je zullen delen. Zo is het toch mogelijk om binnen 90 dagen 90 XP te verdienen.

Overstap

Allereerst kan je overwegen of je met een overstap kunt reizen. Zo is het mogelijk extra XP te verdienen. Woon je in het zuiden van het land dan kan je bijvoorbeeld een ticket boeken vanuit Antwerpen of Brussel en met de trein naar Schiphol reizen. Vlieg je bijvoorbeeld in Economy naar New York vanuit Amsterdam, dan verdien je met een retour 20 XP (2x 10 XP). Door vanaf België te vertrekken en met een overstap naar New York te vliegen verdien je gemakkelijk 10 XP extra (2x 5 XP). Zo heb je met je retourvlucht van Amsterdam naar New York in totaal 30 XP verdiend; 50% meer. Naar sommige bestemmingen is er ook een optie om via bijvoorbeeld Parijs te vliegen. Woon je in het oosten van Nederland, dan kan je mogelijk ook vanaf Düsseldorf vertrekken.

Andere reisklasse

Een andere optie is om in een andere reisklasse te reizen. Zo levert een reis in Business Class drie keer zoveel XP op. Als je dit combineert met een overstap, dan levert het nog meer op. Vlieg je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Beijing in Business Class, dan verdien je in één keer 72 XP (2x 36 XP). Heb je een overstap in bijvoorbeeld Parijs? Dan kun je er nog eens 30 XP (2x 15 XP) bij optellen. Je verdient dan in totaal 102 XP. Je hebt dan met één reis al voldaan aan de Challenge! Ook binnen Europa zijn vluchten in Business Class mogelijk interessant om meer XP te verdienen. Regelmatig zijn er aantrekkelijke tarieven richting Zuid-Europa.

Maaltijdservice
KLM World Business Class

Flight Type Simulator

Om snel te zien hoeveel XP je kunt verdienen kun je gebruik maken van de Flight Type Simulator van Flying Blue. Hier vul je de luchthaven van vertrek en aankomst in en dan zie je meteen welk type vlucht het betreft. Middels de tabel kun je dan bepalen hoeveel XP je verdient met de vlucht van jouw keuze.

Op deze promotie zijn naast de algemene InsideFlyer Premium Membership voorwaarden ook nog specifieke actievoorwaarden van toepassing. Deze worden bij de aanschaf van het pakket gecommuniceerd. Deelnemers die niet aan alle actievoorwaarden voldoen, hebben geen recht op de upgrade naar de Flying Blue Gold-status. 

Reacties

 1. Tom zegt

  Hallo, een hele leuke actie om snel Gold te worden. Maar de XP punten zijn ingevoerd omdat er te veel mensen Gold werden, dit werd mij uitgelegd door een KLM medewerker. Nu kan je snel Gold worden, maar zelf vlieg ik elke maand en is het door de XP punten al lastig om Silver te blijven.
  Raar toch dat iemand die even snel een paar keer vliegt wordt beloond en iemand die al twee jaar elke maand vliegt niet zo wordt beloond.

 2. Ameling zegt

  Of het XP-systeem voordelig is, hangt erg af van wat en hoe je vliegt. Domestic levert bijna niets op, ook niet als je 3000 km in China vliegt. Maar een omweggetje via Parijs, Londen of zo levert al snel heel wat op. Ik vloog in één jaar maar twee retours. Eén keer Warschau-Chengdu (en dus AMS-WAR via Parijs) in business class voor in totaal 1412 euro. En één keer AMS-LHR-CAN-DEL in business voor 1200 euro. En met die twee al ruim over platinumeisen.

 3. wilma zegt

  Dit weekend mijn eerste Miles run uitgevoerd en 90XP bij elkaar. Prima te doen op een zaterdag en zondag.

 4. Zantman a c m zegt

  Ik vlieg gemideld twee keer perjaar jakarta Amsterdam dit jaar drie keer en dat al zeker 5 jaar lang of meer maar geen gold houder ik weet het niet of ik nog wel door ga met klm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *