Alle lounges op Schiphol gesloten, behalve KLM Crown Lounge 52

privium airside lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alle lounges op Schiphol zijn tijdelijk gesloten in verband met het Coronavirus. De enige uitzondering daarbij is dat de KLM Crown Lounge 52 nog wel beperkt open is. Op Schiphol kun je een aantal lounges vinden, waaronder die van Privum (2 stuks), Aspire (2 stuks), Star Alliance, British Airways en KLM (2 stuks).

KLM Crown Lounge 52 open op Schiphol

KLM Crown Lounge 52 is de enige lounge die momenteel nog open is op de luchthaven. Alle reizigers die in aanmerking komen kunnen deze lounge dus nog wel bezoeken. Deze lounge is gelegen buiten het Schengengebied, dus je moet eventueel wel door de paspoortcontrole. Dit neemt extra tijd in beslag, dus je moet hier wel rekening mee houden. Er zijn momenteel geen catering faciliteiten in de lounge zelf beschikbaar. De Blue bar en Blue restaurant zijn hierdoor ook gesloten. Hier vind je een InsideLook van deze KLM lounge.

UPDATE: Verbouwing KLM Crown Lounge 52 vordert vlot

Privium, Aspire, Star Alliance en British Airways lounges gesloten

Met Privium ben je sneller door de beveiliging- en paspoortcontrole op Schiphol en daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Bij de beveiligingscontrole kun je gebruik maken van een speciale doorgang en met de Irisscan ben je zo door de paspoortcontrole. Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen op P1 en P3. Ook kun je gebruik maken van de Business Class incheckbalies bij diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad, American Airlines, Lufthansa en Emirates. Vanaf 25 maart 2020 was de Privium Airside Lounge al gesloten, maar de Privium ClubLounge is sinds 30 maart ook tijdelijk gesloten.

Beide Aspire lounges zijn ook gesloten. Je kunt er één vinden in het Schengengebied en één in het Internationale gebied. Voorlopig geldt deze sluiting tot 30 april, maar dit kan natuurlijk gewijzigd worden. Ook de Star Alliance lounge is tot nader order gesloten. Een InsideLook van deze lounge vind je hier.

Ook is er nog een British Airways lounge op de luchthaven. Deze lounge is ook gesloten vanwege het Coronavirus. Normaliter krijgen deze passagiers toegang tot deze lounge:

  • American Airlines business class passagiers
  • British Airways business en first class passagiers
  • Cathay Pacific business en first class passagiers
  • Oneworld Sapphire en Emerald elite-status passagiers indien je met een Oneworld vlucht vliegt
  • Business en first class passagiers van andere Oneworld luchtvaartmaatschappijen op Schiphol

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)

Afbeeldingen ©KLM/Privium/oneworld/BritishAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *