British Airways Lounge Schiphol vanaf nu lid van Priority Pass & Dragonpass

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De British Airways lounge op Schiphol is vanaf heden onderdeel van het Priority Pass en Dragonpass netwerk. Hierdoor kun je ook de lounge bezoeken via deze netwerken. Je kunt deze lounge na de veiligheidscontrole vinden in het non-Schengen gebied. De lounge is op de derde verdieping (lounge 40) in vertrekhal 2/3. Je hebt alleen toegang als je intercontinentaal vliegt.

Met de Priority Pass krijg je toegang tot meer dan 1.200 lounges ter wereld. Dit is dus vooral handig als je geen status hebt bij een luchtvaartmaatschappij of niet reist in een premium cabine zoals business class. Zo kun je dus als je bijvoorbeeld economy class vliegt toch gebruik maken van de voordelen zoals het eten en drinken, de opfrismogelijkheden en de wifi. Op de website kun je alle lounge en restaurantlocaties ter wereld vinden.

Meer informatie over Dragonpass kun je in dit artikel vinden. Zo bezoek je al voor €21,- een lounge voorafgaand aan je vlucht.

British Airways Lounge (no. 40) Schiphol – Priority Pass & Dragonpass

De British Airways lounge op Schiphol is van maandag tot en met vrijdag van 05:30 uur tot 20:30 uur geopend. In het weekend is de lounge geopend van 06:15 uur tot 21:30 uur. Deze tijden hangen af van de vluchten die vertrekken vanaf Schiphol.

Je kunt maximaal 3 uur in de lounge verblijven als je toegang krijgt door middel van een Priority Pass. De toegang kan wel afhangen van de drukte, dus het kan voorkomen dat je geen toegang krijgt. In dat geval kun je wellicht uitwijken naar de Aspire lounge. Deze lounge is ook toegangelijk met een Priority Pass. Kinderen onder de 2 jaar oud hebben gratis toegang. 
Uiteraard kunnen passagiers van British Airways ook toegang krijgen tot deze lounge. De volgende passagiers krijgen kosteloos toegang tot deze lounge op Amsterdam Schiphol Airport:
  • American Airlines business class passagiers
  • British Airways business en first class passagiers
  • Cathay Pacific business en first class passagiers
  • Oneworld Sapphire en Emerald elite-status passagiers indien je met een Oneworld vlucht vliegt
  • Business en first class passagiers van andere Oneworld luchtvaartmaatschappijen op Schiphol
Afbeeldingen ©British Airways/oneworld/Priority Pass

Reacties

  1. BigDave zegt

    persoonlijk hier niet erg blij mee, ik snap de beslissing want de British Airways lounge was nooit erg vol, maar dat maakte het juist so fijn. Niks fijner dan de oase van stilte in de British Airways lounge instappen, terwijl je letterlijk naar binnen kon kijken op het extreem volle slagveld van de Aspire lounge er tegen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *