Priority Pass voordelen – Lounges, Restaurants & VIP Terminals

priority pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de Priority Pass krijg je toegang tot meer dan 1200 lounges ter wereld.  Dit is dus vooral handig als je geen status hebt bij een luchtvaartmaatschappij of niet reist in een premium cabine zoals business class. Zo kun je dus als je bijvoorbeeld economy class vliegt toch gebruik maken van de voordelen zoals het eten en drinken, de opfrismogelijkheden en de wifi. Op de website kun je alle lounge en restaurantlocaties ter wereld vinden.

In een exclusieve samenwerking tussen Priority Pass en InsideFlyer kunnen degenen die een Premium Membership aanschaffen een korting krijgen op een Standard lidmaatschap.

De voordelen van Priority Pass – Lounges, Restaurants & VIP Terminals

Met de Priority Pass kun je op Amsterdam Schiphol Airport gebruik maken van de Aspire lounge 26 (Schengen) en 41 (non-Schengen). Wil je hier los toegang tot kopen, dan ben je €30,- kwijt per bezoek. Je kunt met de Priority Pass met het goedkoopste pakket €2,- besparen bij elk bezoek en bij de andere twee pakketten is je bezoek dus gratis. Bij andere lounges zijn de besparingen groter. Bijvoorbeeld toegang tot de Ahlan Business Class lounge in Dubai kost los €48. Op verschillende locaties kun je via Priority Pass ook airline of alliantie lounges in, die anders niet tegen betaling toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld de SkyTeam lounge.

Je kunt veel leuke dingen doen met de Priority Pass, zoals het gebruiken van een VIP Terminal. Deze kun je vinden in Abu Dhabi (verenigde Arabische Emiraten) en deze is 24 uur per dag open. Begint het boarden van het vliegveld, dan wordt je door een chaffeur naar het toestel gebracht en kun je daar snel instappen. Op die manier kun je in alle rust wachten tot je vlucht vertrekt. Op dit vliegveld kun je tevens gebruik maken van ‘normale’ lounges, maar een VIP terminal is voor de meeste reizigers natuurlijk veel leuker.

VIP Terminal Abu Dhabi ©PearlAssist
VIP Terminal Abu Dhabi ©PearlAssist

Je kunt dus met de Priority Pass veel loungelocaties bezoeken in de wereld. Op elk (relatief) groot vliegveld kun je wel een lounge vinden, net zoals diverse restaurants. Bij deze restaurants krijg je een tegoed die je kunt besteden voor eten en drinken. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden.

Er zijn diverse lidmaatschapsopties die je kunt kiezen om gebruik te maken van de voordelen van deze pas. Afhankelijk van de bijdrage is de lounge toegang gratis, of betaal je een bijdrage:

 • Standaard pakket
  • Een bezoek kost €28,-
  • Een gast kost €28,-
 • Standaard Plus pakket
  • De eerste 10 bezoeken zijn gratis
  • Een gast kost €28,-
 • Prestige pakket
  • Alle bezoeken zijn gratis
  • Een gast kost €28,-

Lidmaatschapsplannen Priority Pass

Meer informatie over de persoonlijke ervaringen met Priority Pass krijg je in een volgend artikel. Wil je je pre-registreren voor de Premium Memberships? Dan kun je terecht op deze pagina.

Reacties

 1. Tweettweettweet zegt

  Nou ja, gratis…bij standard plus kosten de eerste tien bezoeken 26 euro per bezoek 🙂 “Inbegrepen in de prijs” zou ik zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *