KLM past bagagetarieven binnen Europa aan2 min leestijd

KLM bagage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van 1 juni passen KLM en Air France de tarieven aan voor het bijboeken van een eerste stuk ruimbagage binnen Europa. In plaats van één tarief voor alle bestemmingen, zijn er voortaan  vier tarieven op basis van de bestemming. De prijzen hangen niet noodzakelijk af van de vluchtlengte. Op dit moment betaal je per vlucht nog €25 voor het eerste stuk ruimbagage, mits minstens 24 uur van te voren online gekocht. Vanaf 1 juni variëren de bagagetarieven bij KLM en Air France tussen de 20 en 25 euro per enkele reis. Hierdoor is het verschil tussen een Light en Standard dus ook afhankelijk van de bestemming.

Nieuwe bagagetarieven KLM binnen Europa

De meeste bestemmingen behouden het tarief van €25. De bestemmingen met een afwijkend tarief zijn als volgt:

  • €20 per vlucht: BHX, BRS, CPH, CWL, LBA, LCY, LHR, MAN, MME, NCL, SOU, VXO.
  • €30 per vlucht: ATH, DBV, DRS, FLR, GRZ, IBZ, KBP, KRS, LIS, OSL, OTP, PMI, SVG, TRF, VCE
  • €35 per vlucht: AES, AGP, ALC, BGO, CAG, CTA, INV, IST, LED, NAP, OPO, SPU, SVO, TLV, TRD, ZAG

Voor bagagestukken geboekt binnen 24 uur voor de vlucht blijft het tarief van €40 gelden. Bij aansluitende vluchten binnen Europa (via Amsterdam of Parijs) blijft ruimbagage ook €30 kosten.

KLM verhoogt bagagetoeslag

Uitzonderingen en kortingen voor frequent flyers

Flying Blue en Skyteam Elite en Elite Plus leden behouden vanzelfsprekend hun voordeel van een eerste bagagestuk gratis. Flying Blue Explorer leden krijgen ook nog steeds een vast bedrag van €10 korting op de bagagetoeslag. Behalve bij het goedkoopste tarief; hierbij is de korting €5.

Aangezien iedereen Explorer lid kan zijn door zich simpelweg aan te melden voor Flying Blue, blijft het minimumbedrag dat je kwijt bent voor een koffer dus nog steeds €15 per vlucht. Echter gaat het maximumbedrag dat je als Flying Blue Explorer moet bijbetalen voor bepaalde bestemmingen nu omhoog naar €25. Al met al dus een negatieve wijziging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *