Green Airlines naar de zon vanaf Groningen Eelde

Ingang van de luchthaven van Groningen (Bron: Groningen Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Groningen Eelde Airport krijgt komende zomer een flinke boost. De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines lanceert vanaf juli namelijk meerdere bestemmingen in Spanje, Portugal en Griekenland vanaf Groningen. In september komt daar bovendien een verbinding naar de Finse kustplaats Turku bij.

Toestellen van Transavia op de luchthaven van Groningen (Bron: Groningen Airport)
Normaal gesproken is Eelde het domein van Transavia. Nu komt daar een interessante concurrent bij. (Bron: Groningen Airport)

Green Airlines vanaf Groningen Eelde

De Duitse airline zal zeven vluchten per week gaan uitvoeren. Twee per week is er een vlucht naar Mallorca, Ibiza en het Griekse eiland Corfu. Daarnaast is het Noorden van Nederland eenmaal per week verbonden met de Algarve in Portugal, middels een vlucht naar Faro. Voor alle vluchten wordt een Embraer 190 ingezet met een capaciteit van 100 passagiers. Vluchten kunnen geboekt worden via de website van de maatschappij, de website van Groningen Airport en bij verschillende touroperators. Bij de ticketprijs is een hapje en een drankje aan boord én een koffer tot 23 kg inbegrepen. In geval van reisrestricties door covid zegt de airline toe om tickets te restitueren.

Green Airlines is naar eigen zeggen ook in de uitvoering een groene maatschappij. Zo werkt de startup aan CO2 compensatie en ondersteunt het duurzame projecten. De maatschappij is verder actief binnen Duitsland van Paderborn/Lippstadt naar het eiland Sylt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *