Dit is de zomerdienstregeling van Groningen Airport voor 20242 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dit moment is het nog relatief rustig op ‘s lands meest noordelijke luchthaven. Maar komende zomer wordt er weer volop gevlogen vanuit Groningen Airport. In de zomerdienstregeling staan voor Groningen voorlopig 8 zonnige bestemmingen op het programma. In dit artikel een overzicht.

Scandinavian Mountains

Deze winter biedt Groningen Airport slechts 2 bestemmingen aan. Zo vliegt TUI non-stop op maandag en vrijdag naar Gran Canaria. En Transavia vliegt in samenwerking met BBI travel op zaterdag naar Scandinavian Mountains. Het Zweedse Braathens Regional Airlines voert dezelfde vlucht voor BBI Travel uit, maar dan op woensdag. De vluchten van Groningen naar Scandinavian Mountains zijn alleen bij BBI Travel te boeken. De vlucht naar Gran Canaria is wel direct bij TUI aan te kopen.

Toestellen van Transavia op de luchthaven van Groningen (Bron: Groningen Airport)

Zomer Groningen Airport

Komende zomer biedt Groningen Airport verbindingen met in totaal 8 bestemmingen, uitgevoerd door 6 airlines. Denk bijvoorbeeld aan Mallorca, Kreta en Kos, maar ook Antalya en Burgas.  TUI en Corendon hebben hier weer een belangrijk aandeel in. Helaas vliegt Transavia de komende zomerperiode, voor zover bekend, niet vanuit Groningen.

Hieronder vind je een overzicht van de non-stop mogelijkheden deze zomer vanuit Groningen Airport. In de tabel zie je ook de periode waarin de verbindingen worden aangeboden. Onderstaande informatie laat zien welke vluchten nu bekend zijn, dit kan de komende periode uiteraard nog wijzigen. Alle details over de zomerdienstregeling van 2024 van Groningen Airport zijn ook hier terug te lezen.

Bestemming

Frequentie

Periode

Airline

Gran Canaria, Spanje

Maandag en vrijdag

Gehele jaar

TUI

Mallorca, Spanje

Woensdag en zondag

10 juli – 25 sep 2024

TUI

Mallorca, Spanje

Vrijdag

2 augustus – 20 september 2024

Alba Star

Guernsey, Verenigd Koninkrijk

Zondag

28 april – 8 september 2024

Blue Islands

Kreta, Griekenland

Donderdag, zondag

20 april 0 31 oktober 2024

Corendon

Kreta, Griekenland

Zaterdag

27 april – 4 mei 2024

Sky Express

Kos, Griekenland

Donderdag

11 juli – 22 augustus 2024

TUI

Antalya, Turkije

Dinsdag en zaterdag

13 april – 2 november 2024

Corendon

Alanya, Turkije

Dagelijks

20 april – 31 oktober 2024

Corendon

Burgas, Bulgarije

Dinsdag

30 juli – 20 augustus 2024

BH Air

Groningen Airport weer in de lift

Het is positief dat Groningen Eelde Airport (GRQ) weer een uitgebreid aanbod van bestemming kan aanbieden aan reizigers in Noord-Nederland. Voor de pandemie had de luchthaven namelijk nog grote moeite om genoeg luchtvaartmaatschappijen aan zich te binden. De ene na de andere airline vertrok toen door een tekort aan passagiers. Die situatie lijkt zich inmiddels dus niet meer voor te doen.

Bron foto’s: Groningen Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *