Krijg tijdelijk 24% korting bij ITA Airways naar alle bestemmingen2 min leestijd

Nieuwe Airbus A321neo ITA Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de jaarwisseling te vieren geeft ITA Airways momenteel 24% korting op tickets naar alle bestemmingen van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij. Sinds eind vorig jaar krijg je ook Flying Blue XP en miles voor een vlucht met ITA Airways.

Tijdelijk 24% korting bij ITA Airways

Tot en met morgen kun je tickets met 24% korting boeken bij de luchtvaartmaatschappij. De korting is geldig voor tickets naar Italië en alle andere wereldwijde bestemmingen vanaf Amsterdam Airport Schiphol. De korting is van toepassing op enkele- en retourvluchten uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij tussen 9 januari en 27 maart 2024.

De kortingscode is geldig voor vluchten in Economy en Business Class. Vaak is Economy Light uitgesloten van de korting, maar in dit geval krijg je ook op dit tarief 24% korting. Om gebruik te maken van de promotie kun je de kortingscode HAPPY24 gebruiken. Deze code  moet je invoeren bij ”Wil je promotiecodes toevoegen?” in het boekingsproces.

De korting is niet geldig voor vluchten die uitgevoerd worden door bijvoorbeeld KLM. De korting krijg je op het basistarief, dus dat is het tarief zonder toeslagen en belastingen. De korting wordt met decimale cijfers naar beneden afgerond vanwege technische beperkingen.

De volledige voorwaarden van de promotie kun je hier vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om met korting een ticket te boeken vanaf bijvoorbeeld Duitsland of België.

Nieuwe Airbus A321neo ITA Airways

Flying Blue en XP bij de luchtvaartmaatschappij

Sinds eind vorig jaar kun je dus miles en XP verdienen met vluchten van ITA Airways. In het verleden was dat al mogelijk voor vluchten die een KLM (KL) of Air France (AF) vluchtnummer hadden. Sinds november 2023 komen ook de vluchtnummers van ITA Airways zelf in aanmerking voor de miles en XP.

De miles die je per vlucht verzameld is afhankelijk van de boekingsklasse van je ticket. De boekingsklasse geeft aan hoe hoog het percentage is van de afstand die je krijgt. Alle details over het verdienen van miles en XP kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue) ITA Airways 24% korting

Afbeeldingen ©ITAAirways/FlyingBlue

Reacties

  1. Jack zegt

    Doe eerst even aan fact-checking voordat je hier de ITA promo’s propageert! Op de officiële boekingssite van ITA, is het vooralsnog NIET mogelijk om het frequent flyer program Flying Blue te selecteren. Het achteraf claimen van XP en miles is een drama bij deze maatschappij. Wees daarom gewaarschuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *