Dit waren de meest populaire InsideFlyer artikelen van 20235 min leestijd

Reis kompas Jamie Street Unsplash

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar 2023 loopt vandaag op z’n eind. Tijd voor een nieuw jaar vol avontuurlijke reizen! Het team van InsideFlyer wenst je het beste voor 2024, waar het je ook brengen mag. Met het nieuwe jaar voor de deur blikken we nog even terug op de meest populaire content op InsideFlyer.nl. Dit jaar publiceerden we zo’n 1.000 artikelen, maar welke 10 artikelen zijn in 2023 het meeste gelezen?

Bedankt lezers, partners en InsideFlyer team

Voordat we beginnen met het overzicht van de meeste gelezen artikelen van 2023 eerst een dankwoord. Allereerst een dank aan alle lezers uit Nederland en België die regelmatig onze website en forum raadplegen voor nieuws over travel loyalty, maar natuurlijk ook onze handleidingen, InsideDeals, bestemmingstips en reviews.

In de tweede plaats een dank aan onze partners waar we dit jaar mee hebben samengewerkt. Een greep uit de bedrijven waar we regelmatig mee samenwerken: KLM, Transavia, Flying Blue en American Express. Maar ook Brussels Airlines, Corendon, citizenM, Singapore Airlines, Marriott Bonvoy, Accor ALL en Luxury Flight Club.

In de laatste plaats, maar zeker niet de minste, natuurlijk ook een dank aan ons team van bloggers in Nederland dat naast hun ‘gewone’ baan artikelen en reviews schrijft uit passie voor reizen. Zonder hen zouden we nooit zoveel vrij toegankelijke Nederlandstalige content kunnen maken. En zonder hen zouden we natuurlijk überhaupt geen populaire InsideFlyer artikelen kunnen schrijven.

Air France, KLM en Flying Blue

Maar welke artikelen zijn nu het meeste gelezen in 2023? Logischerwijs scoren de artikelen over home carrier KLM goed onder onze lezers. De KLM vlootupdates zijn natuurlijk altijd interssant, dit artikel staat op #10 van meest gelezen content dit jaar. Maar er is meer te melden over de KLM vloot. Zo staat het artikel over de vernieuwde cabine van KLM’s Boeing 777-300ER op #9. Het actuele entertainment aanbod van zowel KLM en Air France is ook nieuws wat graag gelezen wordt. Het artikel over hoe je het entertainment aanbod van KLM en Air France checkt staat namelijk op plek 8.

Flying Blue is uiteraard geen onbekende voor de lezer van InsideFlyer. Alles wat over het sparen van miles en XP gaat wordt doorgaans goed gelezen. Een voorbeeld is het artikel waarin we 3 manieren uitleggen om meer XP te sparen, deze staat op #7. Zo helpen we je ook in 2024 op weg om je status te behouden of zelfs naar een hoger niveau te gaan.

In oktober kwam KLM met de mogelijkheid om meerdere stoelen per passagier te reserven voor extra comfort en privacy. Alhoewel KLM zelf er weinig aandacht aan schonk hebben wij uiteraard wel even uitgezocht hoe dat precies zit. Dit artikel staat op plek 6 van meest gelezen artikelen.

Review KLM Economy Comfort | Retourtje Amsterdam Schiphol - Hong Kong | Boeing 777-200

Goedkope Corendon vliegtickets

Wie houdt er niet van een goed geprijsde reis? En Nederlanders zijn sowieso altijd in voor een goede deal. Voor vliegtickets is dat niet anders. Regelmatig schrijven we in onze InsideDeals over de beste vliegticket prijzen die er op dat moment te vinden zijn, liefst in Business Class. Eén artikel sprong er echter uit dit jaar: Vlieg met Corendon voor € 299 naar Curaçao. Dit artikel staat daarmee op #5 van meest populaire InsideFlyer artikelen.

KLM IPB-tickets en winterdienstregeling

‘Indien plaats beschikbaar’ blijft een interessant fenomeen in de luchtvaart. Veel Nederlandstalige reizigers zijn op zoek naar meer informatie hierover. Onze artikelen hierover doen het dan ook erg goed. De content over IPB’en bij KLM is zo’n voorbeeld, dit artikel staat op #4.

In de luchtvaart is er de zomerdienstregeling en de winterdienstregeling. Afhankelijk van het tijd van het jaar neemt de vraag naar bepaalde bestemmingen toe of juist af. Daardoor verandert ook de dienstregeling. Artikelen over wijzigingen van frequenties en ook nieuwe bestemmingen zijn altijd in trek. Maar nieuws over de winterdienstregeling van KLM werd dit jaar extra gelezen. Daarmee komt dit artikel op plek 3.

KLM en Transavia seat guides

Maar wat is het onderwerp dat in de meest populaire InsideFlyer artikelen terugkomt en waar onze lezers het meeste naar verlangen? Op #1 en #2 staan respectievelijk de Best Seat Guide van KLM en de Best Seat Guide van Transavia. Deze handleidingen zijn logischerwijs vooral populair bij lezers die willen weten welke stoelen ze wel en juist niet moeten kiezen op hun vluchten met KLM en Transavia. We voegen doorlopend nieuwe content toe wanneer er een update is. En ook in 2024 zullen we onze Best Seat Guides aan blijven vullen. En wie weet komen er ook enkele nieuwe airlines bij.

InsideFlyer YouTube kanaal

Uiteraard zijn er nog veel meer goed gelezen artikelen. Zo benoemde ik al de InsideDeals. Maar er zijn ook heel wat goed gelezen review artikelen over vluchten, hotels en ook de treinreviews worden steeds populairder. Content over American Express en het sparen van Membership Rewards punten en Flying Blue Miles zijn ook geliefd.

Dit jaar zijn we ook gestart met ons InsideFlyer YouTube kanaal. Hier publiceren we wekelijks nieuwe review videos van vluchten, hotels, treinritten en trip reports. Je kunt ons kanaal hier bekijken. Abonneer je op ons kanaal om geen video te missen! En om zit artikel over de meest populaire InsideFlyer content van dit jaar goed af te sluiten ronder nog de 3 meest bekeken video’s van ons kanaal.

Op de derde plek staat het videoverslag van onze KLM Premium Comfort vlucht van Amsterdam naar Los Angeles. We vlogen toen in de Boeing 787-10 Dreamliner. Deze video is 34.000 keer bekeken. Het review artikel kun je hier vinden.

Op de tweede plek staat ook een review video over KLM’s Premium Comfort cabine in de Boeing 787-10. Dit keer gaat het over de vlucht van Amsterdam naar New York JFK. Deze video is bijna 58.000 keer bekeken. Het review artikel kun je hier bekijken.

De meest bekeken YouTube video van dit jaar gaat over de Air France Premium Economy vlucht van Parijs-Charles de Gaulle naar Bangkok. Het gaat hier om de oude Premium Economy in de Boeing 777-300. De video is 82.000 keer bekeken. Het review artikel over deze vlucht kun je hier bekijken.

Bron foto’s: InsideFlyer / KLM & Omslagfoto: Unsplash (Jamie Street)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *