Op wintersport met Transavia en BBI Travel vanuit Groningen Airport1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Groningen Airport mag vanaf de zomerdienstregeling weer diverse nieuwe bestemmingen aanbieden in samenwerking met verschillende airlines. Maar voor de wintersport kun je ook terecht in Groningen. Zo verbindt BBI Travel in samenwerking met Transavia sinds 19 december Groningen met het Zweedse Scandinavian Mountains.

Scandinavian Mountains

Scandinavië staat dan misschien niet bekend om de beste wintersportgebieden. Toch is er heel wat van het witte poeder te vinden. Tot voor kort waren de wintersportbestemmingen overigens ook niet goed te bereiken. Maar met de opening van de nieuwe luchthaven Scandinavian Mountains (SCR) komt daar verandering in.

Vanuit de Zweedse luchthaven ben je binnen een half uur in Sälen, het grootste skigebied van Zweden. Het is drie kwartier rijden naar Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen net over de grens.

De eerste Transavia vlucht naar Scandinavian Mountains vertrok afgelopen zondag (Bron: BBI Travel / Transavia)
De eerste Transavia vlucht naar Scandinavian Mountains vertrok afgelopen zondag (Bron: BBI Travel / Transavia)

Vluchtschema

BBI Travel is de reisorganisatie die de nieuwe route vanuit Groningen Airport samen met Transavia aanbiedt. Daarvoor is een samenwerking met Transavia opgezet. De vluchten worden eenmaal per week op zondag uitgevoerd. Vertrek is om 9.30 uur vanuit Groningen. De vlucht komt aan om 11.10 uur in Zweden. De terugvlucht, tevens op zondag, vertrekt om 12.00 uur en komt om 13.45 uur weer aan in Groningen. Transavia zet hiervoor de Boeing 737 in. De Boeing 737-800 beschikt over 189 stoelen in Economy Class.

De vluchten zijn alleen via BBI Travel te boeken. Transavia biedt de bestemming zelf niet aan. Een ticket is inclusief gratis parkeren op de luchthaven van Groningen. Daarnaast is 20 kg ruimbagage en handbagage inbegrepen. Ook mag je een set ski’s per persoon gratis meenemen. De laatste vlucht staat voorlopig gepland op 13 maart 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *