Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan11 min leestijd

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gedurende een roadtrip door Zuid-Korea, reis ik van hoofdstad Seoul naar Busan in het zuiden. Wat een prachtig land: het prachtige oude Gyeongju tot aan de prachtige wandelingen in Seoraksan & Gayasan National Park, het is allemaal zeer de moeite waard. Het grootste deel leggen we per auto af, wat soms nog best een uitdaging is. Onze laatste twee dagen van de reis brengen we door in Kuala Lumpur. Tussen Busan en Kuala Lumpur reizen we met Vietnam Airlines in Business Class. De reis naar Kuala Lumpur start dan ook in de Korean Airlines Lounge (KAL) op de luchthaven van Busan, waarover je alles leest in deze review.

Gimhae International Airport Busan

Busan is zeker niet zo bekend als Seoul, maar het is wel de tweede stad van Zuid-Korea. Deze stad is gelegen in het zuiden van het land en staat onder andere bekend om de visgerechten, stranden én het bruisende centrum. Ook kun je er in de omgeving prima wandelingen maken. De stad beschikt ook over een prima openbaar vervoernetwerk, waaronder een uitgebreid metronetwerk. Ook kun je nagenoeg overal met de auto komen, maar houd dan wel rekening met de drukte, drempels en snelheidscamera’s. Deze laatste tref je overigens in heel Zuid-Korea in overvloed. 

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

In het westen van de stad vinden we Gimhae International Airport Busan. De luchthaven biedt verschillende binnenlandse en internationale verbindingen. Onder meer Korean Air, Busan Airlines, Air China, Vietnam Airlines en China Eastern zijn hier actief. Deze keer vlieg ik vanuit Busan (PUS) naar Ho Chi Minh-stad (SGN) met Vietnam Airlines. 

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

De luchthaven is te bereiken met het openbaar vervoer, maar een taxi is wel gemakkelijker. Wij waren binnen 30 minuten van het ibis Ambassador Busan op het vliegveld. Let erop dat dit regelmatig (veel) langer duurt. Houd dus rekening met overstappen in het ov of files op de weg. 

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

Dan de luchthaven zelf. We waren uiteindelijk 2 uur van tevoren op de luchthaven. Nog prima op tijd voor een kort bezoek aan deze Korean Airlines (KAL) Lounge in Busan. Echter had dit meer te maken met het feit dat onze vlucht vertraagd was. De check-in duurde lang, gevolgd door de toegangscontrole, paspoortcontrole en veiligheidscontrole. Bij elkaar duurde dit zo’n 60 minuten. Het leek erop dat er veel meer reizigers waren dan verwacht. Na de security zijn er airside heel wat winkels, horeca en lounges te vinden. Op internationale terminal van Busan Airport vind je de KAL Lounge, Sky Hub Lounge en Air Busan Lounge. In deze review beschrijven we ons bezoek aan de KAL Lounge van Korean Air. 

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

Toegang tot de KAL Lounge Busan

Na de veiligheidscontrole kom je in het airside-gedeelte van de luchthaven. Ga gelijk naar links en neem de roltrap één verdieping hoger. Daar tref je de KAL Lounge Busan. Dit is nabij gate 4-5-6 in Terminal 1. De lounge is van maandag tot en met zaterdag geopend van 5.40 tot 22.00 uur. En op zondag van 5.40 tot 20.50 uur.

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

De KAL Lounge Busan is kosteloos toegankelijk voor Business of First Class passagiers van onder meer Korean Air, Vietnam Airlines, Air France en KLM. SkyPriority Elite+ leden krijgen ook kosteloos toegang tot deze lounge in Busan. Ben je in het bezig van o.a. een Priority Pass, Diners Club of Dragon Pass, dan is toegang ook kosteloos mogelijk. Bekijk deze website voor alle toegangsvereisten.

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

Deze keer hadden we toegang doordat we in Business Class met Vietnam Airlines naar Ho Chi Minh-stad vliegen. 

Review: Korean Airlines Lounge (KAL) Gimhae International Airport Busan

Ontvangst

Bij binnenkomst in de lounge treffen we twee vriendelijke medewerkers. Ze verwelkomen ons hartelijk waarna om de instapkaart en loungevoucher wordt gevraagd.

De instapkaart kreeg ik terug, waarna ik door kon lopen de lounge in. De lounge heeft een capaciteit van ongeveer 80 gasten. Het is er dus niet heel groot.

InsideFlyer heeft een YouTube-kanaal boordevol reviewsInsideLooks en trip reports. We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!
Van ons bezoek aan de KAL Lounge in Busan maakten we ook een video review. Deze bekijk je hieronder of op ons kanaal.

Review Gimhae International Airport Busan

Korean Air heeft op de verschillende luchthavens in Korea de zogenaamde ‘KAL Lounges’, zo ook in Busan. Ondanks het feit dat Busan de tweede stad van het land is, valt deze lounge qua grootte wel een beetje tegen. Op de luchthaven van Seoul Incheon zijn zelfs twee lounges te vinden die vele malen groter zijn. 

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Toegang KAL Prestige Class Lounge West

Deze KAL lounge bestaat voornamelijk uit een groot zitgedeelte met lage stoelen en tafels. Ook zijn er enkele tafels met hoge stoelen.

De mogelijkheden voor opladen zijn overigens beperkt. Helemaal links achterin is het buffet te vinden voor eten en drinken. En rechts achterin is de toegang tot de toiletten. Aan de wand zijn glazen panelen aangebracht voorzien van botanische prints. 

Bij ingang van de lounge zijn kluisjes voor het opbergen van bagage. Ook hangen er schermen met vluchtinformatie. De medewerksters van de lounge roepen ook de vertrekkende vluchten om. 

Faciliteiten

In deze review van de KAL Lounge op de luchthaven van Gimhae International Airport Busan zijn een beperkt aantal faciliteiten beschikbaar. Het is ook geen hele grote lounge, dus dat was ook niet de verwachting. In de lounge vind je naast een flink aantal stoelen en fauteuils, ook de volgende faciliteiten:

  • Buffet met warme en koude gerechten
  • Selectie aan dranken, alcoholisch en non-alcoholisch. Ook koffiespecialiteiten van Starbucks
  • Kosteloos WiFi. Prima verbinding en te verbinden met een wachtwoord dat je kunt vinden bij de ingang van de KAL Lounge Busan
  • Ruime toiletten
  • Lectuur: verschillende magazines 
  • Schermen met vluchtinformatie en lockers

Bij het buffet vind je dus verschillende warme en koude gerechten. Er zijn diverse voorverpakte sandwiches te vinden. Er zijn sandwiches met vlees, maar ook vegetarisch. Deze smaken goed, net als de verschillende koekjes die worden geserveerd. Ook zijn er croissantjes, fruit, ontbijtgranen en yoghurt. Je kunt ook noodles maken, waardoor je dus ook een warm gerecht kunt eten. Het eten is van prima kwaliteit, al is de keuze beperkt en persoonlijk vind ik het jammer dat er geen ruimer aanbod is van warme gerechten. 

Het is fijn dat de toiletten aanwezig zijn in de lounge, maar ook hierbij is het jammer dat er geen douches zijn. Nu komen we fris uit ons hotel, maar voor overstappende passagiers zou dit zeker een pluspunt kunnen zijn. 

Bron foto’s review KAL Lounge Busan – InsideFlyer – Marco 

Overzicht

Publicatie Datum

27 October 2024

Voordelen

- Vriendelijke en behulpzame medewerkers
- Boardinginformatie werd omgeroepen
- Vlakbij de gate

Nadelen

- Geen douches.
- Oplaadmogelijkheden niet overal beschikbaar.
- Lounge werd niet constant schoongehouden.

Sfeer

Service

Comfort

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De luchthaven van Busan beschikt over een drietal lounges. We bezochten deze keer de Korean Air Lounge (KAL Lounge). Deze lounge beschikt voornamelijk over een grote ruimte met daarin stoelen en een buffet. Bij het buffet heb je een aantal keuzes om van te genieten. Maar het is niet uitgebreid maar prima om je vlucht mee te starten. Een toilet is aanwezig in de lounge, maar douches ontbreken. Het personeel is erg vriendelijk en probeert je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wat ons wel wat tegenviel was de schoonmaak. Het duurde best lang voordat leeg servies werd opgehaald.

11 min leestijd">
3.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *