Boeing mag levering Dreamliners weer hervatten2 min leestijd

KLM B787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing mag de levering van haar Boeing 787 Dreamliners weer opstarten. Eerder dit jaar werd op last van de Federal Aviation Administration de aflevering van nieuwe toestellen nog aan banden gelegd nadat een fout in de data werd gevonden die nodig is voor de certificering van nieuwe vliegtuigen. Naar verluidt mogen de nieuwe Dreamliners vanaf volgend week de fabriek weer verlaten.

Strenge controle door de FAA

Luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) doet strenge controles op de veiligheid van onder meer het ontwerp en de productie van vliegtuigen. Vliegtuigfabrikanten zoals Boeing moeten dan ook steeds kunnen aantonen dat hun werkwijze verantwoord is.

Over de productie van de Dreamliners is Boeing al meerdere keren door de FAA aangesproken. Onder meer in 2021, maar ook vorig jaar nog. Het kost Boeing dan regelmatig weken zoniet maanden om alle vragen van de FAA te kunnen beantwoorden. Bovendien betekent het vaak een wijziging in het ontwerp en/of de productie. Ook KLM moest daardoor langer wachten op de levering van nieuwe vliegtuigen. Bij de meeste recente staking van afleveringen gaf Boeing echter aan geen grote wijzigingen te verwachten. Ook zou de aflevering van nieuwe Dreamliners geen verdere vertraging op moeten leveren voor klanten.

Op basis van berichtgeving van Reuters blijkt dat de FAA ‘groen licht’ heeft gegeven. Boeing kan dus weer verder met de aflevering van nieuwe vliegtuigen. Dit zou zelfs vanaf volgende week alweer mogelijk moeten zijn.

Vlootvernieuwing bij KLM

Dreamliner erg populair

Ondanks deze problemen blijft de Dreamliner een populair toestel. Zowel bij reizigers als bij airlines. Lufthansa maakte eerder deze maand nog bekend een nieuwe bestelling bij Boeing te plaatsen voor de B787-9. In totaal heeft Boeing nog zo’n 575 toestellen van het Dreamliner type te produceren. Uiteraard kunnen hier nog bestellingen bij komen, maar soms valt er ook een bestelling af.

Bron foto’s: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *