Kuwait Airways komt vaker naar Schiphol2 min leestijd

Toestel van Kuwait Airways (Bron: Kuwait Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale airline van Koeweit komt binnenkort vaker naar Amsterdam. Op dit moment zijn er al twee vluchten per week op dinsdag en zaterdag. Maar daar komt vanaf juni een vlucht op donderdag bij. KLM vliegt dagelijks op deze route.

Kuwait Airways naar Amsterdam

Blijkbaar ziet Kuwait Airways potentie in de verbinding met Amsterdam. De frequentie gaat namelijk vanaf juni dit jaar omhoog naar drie vluchten per week. Dit blijkt uit een schemawijziging die de website Aeroroutes heeft gepubliceerd.

 Het vluchtschema ziet dan dan als volgt uit:

  • De KU128 vertrekt in de huidige dienstregeling op dinsdag en zaterdag om 14.55 uur uit Amsterdam en landt om 21.40 uur (lokale tijd) in Kuwait City.
  • Dezelfde KU128 vertrekt straks op donderdag om 14.55 uur uit Amsterdam en landt om 21.40 uur (lokale tijd) in Kuwait City.
  • De terugvlucht op dinsdag en zaterdag vertrekt om 8.10 uur (lokale tijd) vanuit Kuwait City en komt om 13.35 uur aan op Schiphol.
  • Voor de terugvlucht op donderdag vertrekt je 20 minuten later en kom je 10 minuten later aan dan de vlucht op dinsdag en zaterdag.

De nieuwe vluchten lijken echter nog niet in de boekingssystemen te zijn verwerkt en zijn dus nog niet boekbaar. Kuwait Airways legt deze route overigens tijdelijk stil tussen 26 maart en 17 mei 2023. In die periode is KLM de enige maatschappij die actief is op de verbinding met Koeweit.

Business Class cabine aan boord van de Airbus A320neo van Kuwait Airways (Bron: Kuwait Airways)

Airbus A320 vs. A330

Kuwait Airways zet op de route van Schiphol naar Kuwait City een Airbus A320neo in, eerder was dit nog een Boeing 777-300ER. De A320neo beschikt over 134 stoelen waarvan 12 in Business Class. De 122 Economy Class stoelen staan in een 3-3 configuratie, terwijl Business Class een 2-2 opstelling kent. De Business Class stoelen kennen een betere recline dan in Economy, maar kunnen niet helemaal plat. De A320neo vliegtuigen van Kuwait Airways beschikken allen wel over WiFi aan boord. Daarnaast heeft elke stoel een eigen inflight entertainment scherm. Een retour is beschikbaar vanaf zo’n € 360 per persoon, dat is wel een stukje goedkoper dan bij KLM.

KLM vliegt dagelijks van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Kuwait International Airport (KWI). De KL445 vertrekt om 13.00 uur en komt om 20.05 uur (lokale tijd) aan in Kuwait City. Terugvlucht KL460 vertrekt ‘s ochtend vroeg om 4.05 uur (lokale tijd) en komt om 9.50 uur aan in Amsterdam. De Nederlandse nationale carrier vliegt op deze route doorgaans met een Airbus A330-200. De World Business Class stoelen zijn in tegenstelling tot de A320neo wel full-flat.

Bron foto’s: Kuwait Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *