Kuwait Airways vanaf 8 september op Schiphol1 min leestijd

Kuwait Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kuwait Airways vliegt vanaf 8 september 2021 weer tussen Koeweit en Schiphol. In mei meldde de maatschappij ook al in juli weer te willen starten met vluchten. Dit is dus uitgesteld tot september.

Kuwait Airwya weer op Schiphol

Op 3 juli zal de verbinding, die 2 keer per week wordt uitgevoerd, van start gaan. Vlucht KU127 vertrekt op elke woensdag en zaterdag om 10:05 uit Koeweit en komt vervolgens om 15:00 aan op Schiphol. De terugvlucht met nummer KU128 vertrekt dan om 16:25 vanuit Schiphol en komt om 23:00 aan in Koeweit. Kuwait Airways zet gelijk fors in op de capaciteit met een Boeing 777-300ER. Dit toestel beschikt over 8 first class suites, 36 business class stoelen en 290 zitplaatsen in economy class. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Emirates biedt Kuwait Airways niet bijzonder veel aansluitende vluchten aan in Kuwait. Er zijn verbindingen naar o.a. Bangkok en Manila, maar verder is het aanbod vrij beperkt tot India.

Kuwait Airways
Kuwait Airways vliegt vanaf 8 september weer op Schiphol. (bron: Aero Icarus via Flickr)

De komst van Kuwait Airways op Schiphol betekent ook concurrentie voor KLM. Dit is namelijk op dit moment de enige maatschappij die vliegt tussen beide steden. KLM zet op deze route normaliter een Airbus A330 in. De terugvlucht is echter op dit moment via Dubai. Kuwait Airways vloog in het verleden ook al op Schiphol. Toen werd nog gevlogen met een Airbus A340. Amsterdam is niet de enige Europese bestemming waarop Kuwait Airways zal vliegen. Op dit moment wordt er namelijk al gevlogen op London Heathrow, Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt.

Uitgelichte afbeelding: Anna Zvereva via Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *