Vliegtuigen Kuwait Airways krijgen nieuw uiterlijk2 min leestijd

Kuwait Airways nieuw uiterlijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kuwait Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Koeweit heeft gisteren haar nieuwe huisstijl gepresenteerd. Dit vond plaats op een een daarvoor georganiseerde bijeenkomst bij het Boeing hoofdkwartier in Seattle in de Verenigde Staten. De vliegtuigen van Kuwait Airlines krijgen een nieuwe beschildering. Het nieuwe uiterlijk werd onthuld op de eerste van 10 Boeing 777-300ER vliegtuigen die in de komende 12 maanden aan Kuwait Airways zullen worden afgeleverd. Ook staan er 10 Airbus A350 toestellen in bestelling.

Concurrentie in Midden-Oosten

Vooral in het Midden-Oosten is de luchtvaart enorm gegroeid de afgelopen jaren. Luchtvaartreus Emirates en maatschappijen als Etihad en Qatar Airways zijn erg in trek bij reizigers. Deze airlines bieden vaak lage tarieven en een erg goede service. Kuwait Airways heeft altijd wat dat betreft in de schaduw gestaan.

Kuwait Airways huidige uiterlijk
Kuwait Airways’ huidige uiterlijk

Erg raar is dat ook niet, want Kuwait Airways heeft op dit moment een erg verouderd product en vernieuwing is dan ook erg welkom. En niet alleen de binnenkant, maar ook het logo zag er ouderwets uit:

Kuwait Airways logo's
Links het nieuwe logo en rechts het oude logo van Kuwait Airways

Vijfjarenplan

In september had de luchtvaartmaatschappij al haar plannen voor de komende vijf jaar bekend gemaakt. Een nieuwe image en de komst van de nieuwe vliegtuigen moet een stap zijn in het veranderingsproces waar Kuwait Airways zich in bevindt. Het zal een positief effect hebben op de lange-afstandsvluchten die Kuwait Airways nu heeft, maar er zullen op termijn ook nieuwe routes gestart worden.

Nieuwe huisstijl

Volgens de ontwerpers van de nieuwe huisstijl is het meer dan een cosmetische aanpassing. Het moet een boodschap zijn aan passagiers en aandeelhouders dat het een verandering is van de hele airline.

De nieuwe beschildering van de vliegtuigen geeft Kuwait Airways weer een frisse look. De bekende ‘Blue Bird’ uit het logo is in de nieuwe situatie prominenter te zien op het vliegtuig. De twee kleuren blauw wijzen op het punt waar de zee en de lucht elkaar kruisen, waarbij nieuwe horizonnen worden overschreden. Deze blauwe lijnen worden dan afgewisseld met de subtiele toevoeging van de parels. Dit is een knipoog naar Koeweit’s historische maritieme en de handelswortels.

Kuwait Airways nieuw uiterlijk

Kuwait Airways nieuw uiterlijk
De ‘Blue Bird’

Met de komst van de tien Boeing 777-300ER vliegtuigen wil de luchtvaartmaatschappij zich in 2017 in de regio ook ontwikkelen tot airline met de jongste vloot. Aan boord van de Boeing 777-300ER is plaats voor 396 passagiers in First, Business en Economy Class. Kuwait Airways laat de toestellen ook voorzien van WiFi.

De maatschappij vliegt overigens niet vanaf Amsterdam of Brussel. Frankfurt, Londen en Parijs zijn wel bestemmingen van Kuwait Airways.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *