KLM sinds zaterdag weer terug in Iran2 min leestijd

KLM terug in Teheran - Iran

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds afgelopen zaterdag is KLM weer terug in Iran. Vlucht KL433 vertrok rond half 6 ’s middags en arriveerde kort na middernacht lokale tijd op het Imam Khomeini Airport van Teheran.
Aan boord was onder andere een Nederlandse handelsdelegatie onder leiding van minister Melanie Schulz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Sancties Iran

KLM vloog in het verleden al lange tijd op Teheran van 1991 tot 2013, maar stopte de vluchtuitvoeringen vanwege de economische  sancties die tegen het land waren opgelegd.
Minister Schultz van Haegen: “Deze vluchten voegen een nieuwe dimensie toe aan KLM’s sterke netwerk. Het zal ook aantrekkelijk zijn voor het bedrijfsleven om weer zaken te gaan doen in Iran”.

KLM terug in Teheran - Iran

KLM terug in Teheran - Iran

PH-BQB: City of Tehran

De vlucht afgelopen zaterdag werd uitgevoerd door een Boeing 777-200 met registratie PH-BQB. Speciaal voor deze gelegenheid is de naam van het toestel omgedoopt tot City of Tehran. Voorheen was de naam Borobudur.

KLM vliegt viermaal per week naar de Iraanse hoofdstad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoofddoek en lange broek

In Iran gelden streng-islamitische regels waar bezoekers zich aan dienen te houden. Zo is het voor vrouwen verplicht hun hoofd te bedekken vanaf het moment dat het vliegtuig verlaten wordt.
Air France hervatte haar vluchten naar de hoofdstad van Iran in april van dit jaar. Bij deze airline leidde dat tot protest van de vakbonden. Na een maandenlange discussie kwam er als compromis uit dat crewleden die geen hoofddoek willen dragen, niet naar Teheran hoeven te vliegen.

Bij KLM wordt de soep niet zo heet gegeten. Een KLM-crew kan in principe op alle bestemmingen worden ingezet.

KLM: “Toen we stopten met Iran, waren de kledingvoorschriften niet anders dan nu.” Die kledingvoorschriften gelden met name het vrouwelijke cabinepersoneel en piloten. “De voorschriften zijn bij ons hetzelfde als bij Air France, omdat dat nu eenmaal de regels zijn: Een lange broek, een wijdvallend jasje en een hoofddoek of sjaal om het hoofd te bedekken zodra zij het vliegtuig verlaten.”

KLM terug in Teheran - Iran

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *