Boeing moet leveringen B787 Dreamliner weer stopzetten1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Boeing moet de leveringen van de Boeing B787 Dreamliner weer stopzetten op last van de Federal Aviation Administration (FAA). Die instantie heeft aangegeven dat Boeing pas weer de leveringen mag hervatten nadat de FAA overtuigd is dat het probleem is opgelost.

Boeing moet leveringen Boeing 787 weer opschorten

Bij het bestuderen van de certificeringsgegevens ontdekte Boeing een analysefout van een van de leveranciers met betrekking tot het voorste drukschot in de neus van de Boeing 787. Daarna heeft het bedrijf de FAA hiervan op de hoogte gesteld en heeft het de B787 leveringen gepauzeerd terwijl de vereiste analyses en documentatie afgerond wordt.

Vlootvernieuwing bij KLM Boeing B787

De vliegtuigfabrikant zegt dat het nu verder geen impact heeft op de toestellen die al afgeleverd zijn. De afleveringen van de Dreamliner toestellen werden in 2021 ook al eens plotseling stopgezet nadat er fouten geconstateerd zijn voor de constructie van de toestellen. De FAA besloot daarom de de leveringen voor onbepaalde tijd stop te zetten. Na een grondige inspectie zijn de afleveringen destijds hervat. De afleveringen liggen nu dus weer opnieuw stil.

Daardoor duurde het ook zeer lang voordat KLM haar nieuwste Dreamliner kon ontvangen. Voor KLM zijn er ook al twee Boeing 787-10 Dreamliner toestellen geproduceerd maar die nog niet afgeleverd zijn. Het gaat om de PH-BKI en PH-BKM.  Het is op dit moment niet duidelijk wanneer deze wel aan de luchtvaartmaatschappij geleverd kunnen worden.

InsideFlyer nam een paar jaar geleden ook een bezoek aan Future of Flights in Everett. Een review met een vlucht in de Boeing 787-9 Dreamliner van KLM kun je hier lezen op InsideFlyer.

Afbeeldingen ©BoeingJosh Drake/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *