Levering KLM Dreamliners hoogstwaarschijnlijk deze week hervat2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De levering van zeker 5 Boeing 787-10 Dreamliners voor KLM wordt hoogstwaarschijnlijk deze week weer hervat. Vorig jaar werd de levering opeens stopgezet nadat er fouten zouden zijn gemaakt bij de constructie. Bij nader onderzoek werden er fouten gevonden in de samenstelling van de romp. Gaten zouden niet goed zijn opgevuld. De Federal Aviation Administration (FAA) besloot toen om de levering voor onbepaalde tijd stop te zetten en deze weer te zullen hervatten nadat elk toestel grondig geïnspecteerd zou zijn. Ook werd de productie van meer Boeing 787 Dreamliner toestellen door deze gemaakte fouten verlaagd.

Hervatting levering KLM Dreamliners

Het is de bedoeling dat Boeing deze week de levering van deze toestellen weer zal hervatten. Dat maakte de Federal Aviation Administration (FAA) onlangs bekend. Hierdoor stegen ook de aandelen van Boeing met 3,7%. Eind vorige maand keurde de FAA de plannen van Boeing om elk toestel grondig te inspecteren en bij goedkeuring te voorzien van een certificaat al goed.

KLM 787 dreamliner
KLM wacht op nog zeker vijf Boeing 787 Dreamliners. (Bron: KLM)

KLM wacht nog op zeker vijf Boeing 787-10 toestellen. Het gaat hier om toestellen met de met de registraties PH-BKH, -BKI, -BKK, -BKL en -BKM. Wanneer Boeing deze toestellen precies zal leveren aan KLM is vooralsnog niet bekend. KLM is niet de enige maatschappij die nog op de levering van Dreamliners wacht. In totaal staan er 120 Dreamliner toestellen te wachten om afgeleverd te worden. Al deze toestellen hebben samen een waarde van 15 tot 20 miljard dollar. Het is de bedoeling dat Boeing het eerste toestel levert aan American Airlines.

Conclusie

Dat Boeing de levering van maar liefst 120 Boeing 787 Dreamliners hoogstwaarschijnlijk deze week zal hervatten is ongetwijfeld groot nieuws. Zeker nu de vraag naar vliegtickets hoog is en veel vliegtuigen overgeboekt zijn zullen veel maatschappijen blij en opgelucht reageren op dit bericht. Naast KLM wachten o.a. ook American Airlines en Hawaiian nog op de levering van meerdere Dreamliners.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *