KLM verhoogt het aantal vluchten naar Linköping1 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM vliegt met ingang van de aankomende zomerdienstregeling vaker naar het Zweedse Linköping. De bestemming ligt net onder Stockholm en is de op zes na grootste stad van Zweden. De bestemming is eind 2020 toegevoegd aan het netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

KLM voegt meer vluchten toe naar Linköping

Op dit moment zijn er twaalf vluchten per week naar Linköping. Dat zal vanaf eind maart 2023 geleidelijk verhoogt worden met zeven additionele vluchten. In totaal zijn er dan negentien vluchten per week naar de Zweedse bestemming.

De bestemming in Zweden is bereikbaar met vluchten van KLM Cityhopper. Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Embraer 175 of E190 in. Het is als enige luchtvaartmaatschappij actief met directe vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol (AMS) en Linköping (LPI). Passagiers die reizen van deze bestemming naar Amsterdam kunnen daar overstappen op het Europese en intercontinentale netwerk van KLM.

Linköping KLM

Vanaf de zomerdienstregeling die eind maart ingaat zal KLM ook naar andere bestemmingen het aantal vluchten verhogen of aanpassen. Zo gaat de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld ook weer rechtstreeks vliegen naar China. Naar bijvoorbeeld Tokyo zijn er zowel non-stop vluchten als vluchten die een tussenstop maken in Seoul.

Gedurende de meivakantie gaat Schiphol het aantal reizigers beperken om drukte te voorkomen. Door de beperking zijn er elke dag ongeveer 5% minder vluchten. Dat komt neer op ongeveer 3.500 passagiers per dag die daardoor niet van of via de luchthaven kunnen reizen naar een bestemming.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Gemeten naar het aantal inwoners komt Linköping op de vierde plaats, en is dus op drie na de grootste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *