Toch nog reizigersplafond Schiphol in meivakantie1 min leestijd

Schiphol staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door een hoog aantal verwachte reizigers op Schiphol heeft de luchthaven nu toch nog plannen om een reizigersplafond in te stellen in de meivakantie. In januari besloot Schiphol nog te stoppen met de beperking op het aantal reizigers.

Maximum aantal reizigers meivakantie

In tegenstelling tot wat Schiphol in januari van plan was moet de luchthaven nu ineens weer minder reizigers verwerken. Volgens de Telegraaf moeten er per dag duizenden reizigers minder verwerkt worden. De reden hiervan is weer een tekort aan beveiligingspersoneel. Het reizigersplafond zou in moeten gaan op 26 maart. Op die datum gaat op Schiphol namelijk weer de zomerdienstregeling in. Vooral tussen 6:00 en 11:00 moet het aantal vluchten flink naar beneden. Dit omdat het op die tijden het drukst is op de luchthaven.

KLM Schiphol taxibot (Bron: KLM)
Schiphol komt toch nog met beperking op aantal reizigers in meivakantie (bron: Schiphol)

De beperking komt neer op ongeveer 5% minder vluchten per dag. Dit houdt in dat er per dag ongeveer 3.500 minder reizigers verwerkt kunnen worden. Dat Schiphol nu weer met plannen komt om een beperking te leggen op het aantal reizigers is natuurlijk erg jammer. Vorig jaar liep het op de luchthaven al flink uit de hand waardoor veel vluchten werden vertraagd of zelfs geannuleerd. In November leek de rust weder te keren en dacht men dat er geen beperking meer nodig waren. Dit blijkt nu dus helaas wel weer het geval te zijn. Of Schiphol dit reizigersplafond ook gaat doorzetten tot na de meivakantie is vooralsnog niet bekend. Deze week zal er meer bekend

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *