KLM zet verder in op China en gaat weer dagelijks vliegen zonder tussenstop2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van de zomerdienstregeling op 26 maart gaat KLM het aantal vluchten naar China uitbreiden. Daarbij komen er ook weer dagelijkse vluchten en komt ook Beijing terug in het netwerk. Ook de vluchten naar Hong Kong worden straks weer zonder tussenstop uitgevoerd.

KLM gaat vaker naar China & Beijing terug in netwerk

Vanaf 26 maart 2023 zal KLM drie keer per week naar Hong Kong vliegen. Deze vluchten worden nu uitgevoerd met een tussenstop in Seoul, maar dat komt te vervallen. Naar Beijing en Shanghai komen er zes vluchten per week, ook zonder tussenstop in Seoul. Vanaf mei komen er dagelijkse vluchten naar Beijing en Shanghai. De vluchten naar Beijing zijn lange tijd niet uitgevoerd door Covid-19.

In de zomerdienstregeling ziet het schema naar China er als volgt uit:

  • Amsterdam – Hong Kong, vluchten op dinsdag, donderdag en zaterdag
  • Hong Kong – Amsterdam, vluchten op woensdag, vrijdag en zondag
  • Amsterdam – Beijing, dagelijkse vluchten vanaf mei
  • Beijing – Amsterdam, dagelijkse vluchten vanaf mei
  • Amsterdam – Shanghai, dagelijkse vluchten vanaf mei
  • Shanghai – Amsterdam, dagelijkse vluchten vanaf mei
Amsterdam - China met KLM ©GreatCircleMapper
Amsterdam – China met KLM ©GreatCircleMapper

In de huidige dienstregeling van KLM zijn er ook vluchten tussen Amsterdam en Hangzhou. Deze vluchten maken een tussenstop in Seoul. Met ingang van de zomerdienstregeling komt deze bestemming te vervallen. Wil je naar deze bestemming reizen, dan kun je als alternatief met de directe vlucht naar Shanghai reizen. Vanaf daar kun je dan je weg vervolgen naar Hangzhou.

Met de voorgenomen uitbreiding is de volgende stap gezet in het herstel van de routes van en naar China. Dit is vooral een belangrijke markt voor KLM door de vraag vanuit zakenreizigers.

Door het uitvoeren van de vluchten zonder tussenstop is ook de vluchtduur een stuk korter. Hierdoor zijn passagiers sneller op hun bestemming en heeft KLM ook weer een aantrekkelijker aanbod aan vluchten ten opzichte van de concurrentie. De geplande uitbreiding is nog wel onder voorbehoud van de goedkeuring door de Chinese autoriteiten.

B777 KLM

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *