Vliegverbod India, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika verlengd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het vliegverbod voor India, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika is verlengd tot 15 mei. Vorig week schreven we al over de invoer van het vliegverbod voor India. Het vliegverbod voor Zuid-Afrika en Zuid-Amerika was al vanaf januari van kracht.

Vliegverbod verlengd

Het kabinet is tot het besluit gekomen om het vliegverbod voor India, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika met twee weken te verlengen. Dit betekent dat er tot 15 mei geen regulier vliegverkeer mogelijk van een naar deze landen, inclusief Panama en de Dominicaanse Republiek. De reden hiervoor is het hoge aantal besmettingen in deze landen en de aanwezigheid van nieuwe varianten van het coronavirus. Vooral in India is de situatie op dit moment zeer ernstig. In dat land komen er tegenwoordig zo’n 300.000 nieuwe besmettingen per dag bij.

bestemminstips, new delhi
Het vliegverbod voor o.a. India is verlengd tot 15 mei. (foto: eigen werk)

Het moet gezegd worden dat dit vliegverbod geen echt vliegverbod is. Er zijn namelijk een aantal uitzonderingen. Zo mag je India bijvoorbeeld wel verlaten als je de Nederlandse nationaliteit hebt. KLM voert ook gewoon vluchten uit, maar houdt zich keurig aan de regels van het verbod. Grofweg zijn alleen strikt noodzakelijke reizen mogelijk. Ook vrachtverkeer gaat gewoon door. Het vliegverbod geldt voorlopig tot 15 mei. Het is op dit moment nog niet zeker of dit verlengd wordt of niet.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *