Canada verplicht ETA visum vanaf 20162 min leestijd

Canada Verplicht ETA Visum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Update 2017: Vanaf heden is een eTA visum voor Canada verplicht.

Update 9 september 2016:

Bekijk dit artikel op InsideFlyer voor de laatste informatie omtrent het verplichte eTA visum voor Canada. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd voor dit (verplichte) visum.

———————-

Canada Verplicht ETA Visum

Vanaf 15 maart 2016 wordt het voor Canada noodzakelijk om een Electronic Travel Authorization (eTA) te hebben als je aankomt per vliegtuig. Voor landen als de Verenigde Staten en Australië bestaat zo’n electronisch visum al enige tijd, maar voor Canada is het nieuw. Je kunt vanaf vandaag al een eTA aanvragen, maar het is pas noodzakelijk vanaf maart 2016. Als je Canada via land of water binnenkomt is de eTa niet nodig. Alle informatie over de eTA vind je hier.

Electronic Travel Authorization (eTA)

De eTA voor Canada kan online aangevraagd worden. Daarvoor heb je een aantal dingen nodig, zoals een geldig paspoort, e-mail adres en een creditcard. Elke reiziger dient een apart eTA te hebben. Ga je dus met bijvoorbeeld vier personen, dan dien je deze eTA vier keer aan te vragen.

De kosten voor de eTA voor Canada zijn $7 Canadian Dollars. De eTA is vijf jaar geldig vanaf het moment van aanvragen. De eTA Canada kan via deze link aangevraagd worden.

Je kunt ook via een gespecialiseerd bedrijf je aanvraag indienen. Deze controleert bovendien je aanvraag op veel gemaakte fouten. Vraag bijvoorbeeld je Canada eTA visum aan via E-visums.nl.

Er is een document opgesteld met meer informatie over de vragen die gesteld worden tijdens het aanvragen. Dit document bevat informatie over wat je dient in te vullen bij elke vraag en uitleg over de antwoorden die je kunt geven. Vraag je voor het eerst deze eTA aan, dan raad ik je aan om dit document bij de hand te houden. Het document kun je hier (klik) vinden.

De goedkeuring voor de eTA krijg je vaak binnen een aantal minuten. Als je aanvraag bekeken dient te worden door een medewerker, krijg je dit vaak binnen 72 uur te horen. Het is dus aan te raden om tijdig een eTA aan te vragen als deze noodzakelijk is voor je reis.

eTA Canada

 

Ga jij binnenkort naar Canada?

Insideflyer staat niet in voor de services van derde partijen en kan de goedkeuring van een visum autorisatie niet garanderen. 

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

  1. Martijn zegt

    Het eTA is tegenwoordig een verplichte reistoestemming om naar Canda te mogen reizen, en is GEEN visum. Met deze reistoestemming mag je op vakantie, voor zaken of op doorreis naar Canada. Heeft u ooit in Canada gewoond, of de status Permanent Resident of Landed Immigrant gehad? Dan kunt u waarschijnlijk geen eTA aanvragen.
    Alles over het eTA staat hier: https://mijneta.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *